Home > Fotbal > Spania adoptă o masură radicală pentru combatarea rasismului pe stadioane

Spania adoptă o masură radicală pentru combatarea rasismului pe stadioane

Spania-adoptă-o-măsură-radicală

Autoritățile spaniole iau măsuri drastice în privința meciurilor de fotbal.

Spania intensifică lupta împotriva rasismului în fotbal după incidentul cu Vinicius de la Real Madrid, care a generat reacţii la toate nivelurile.

Conform ziarului El Pais, Ministerul spaniol de Interne a anunțat noi măsuri pentru a consolida rolul agenților de poliție și al forțelor de securitate în cazurile de rasism și xenofobie în fotbal. Începând de acum, reprezentanții poliției vor avea autoritatea de a solicita arbitrului întreruperea temporară sau definitivă a meciului în cazul unor noi incidente de acest gen.

Spaniolii iau măsuri drastice pentru a combate discriminarea rasială în fotbal

Atacantul în vârstă de 22 de ani, Vinicius Junior, a fost victima unor insulte rasiste de mai multe ori în timpul sezonului trecut al campionatului de fotbal din Spania, ultimul incident având loc la sfârșitul lunii mai în timpul meciului pe care l-a jucat cu Real Madrid la stadionul Mestalla din Valencia.

Incidentul recent de rasism îndreptat împotriva atacantului echipei Real Madrid a captat atenția sistemului judiciar spaniol și a devenit o problemă politică de amploare. Implicarea unor personalități precum președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva și premierul spaniol Pedro Sanchez a amplificat critica fermă la adresa abuzurilor suferite de fotbalistul brazilian.

La mijlocul lunii trecute, Gianni Infantino, Președintele Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), a dezvăluit că Vinicius Junior va conduce o comisie specială a FIFA dedicată combaterii rasismului. Această comisie este formată din jucători care vor propune măsuri mai dure în ceea ce privește sancțiunile pentru comportamentul discriminatoriu din fotbal.

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×