Home > Fotbal > România merge la Euro 2024

România merge la Euro 2024

romania-merge-la-euro-2024

România merge la Euro 2024 după ce a învins în deplasare pe Israel cu scorul de 2-1 (1-1) într-o partidă contând pentru etapa a 9-a a grupei I de calificare.

Israelii au deschis scorul în minutul 2 prin Zahavi care a reluat din fața porții goale o minge prelungită la un corner de Vitor Miguel. Pușcas a restabilut egalitatea în minutul 10. Acesta a trimis cu capul din cinci metri mingea șutată în transverșală de Drăguș.

Ianis Hagi a adus victoria tricolorilor în minutul 63 șutând cu stângul din interiorul careului o minge ce fusese inițial blocată de un fundaș advers.

Cu această victorie, România a acumulat 19 puncte, a urcat pe primul loc în grupă și nu mai poate rata prezența la Euro. Mai mult chiar, am fost ajutați din nou de Kosovo care au făcut egal în Elveția.

România va juca marți pe National Arena contra Elveției ultimul meci al acestei grupe de calificare. Tricolorii dacă nu vor pierde vor câstiga grupa de calificare și vor avea statul de cap de serie la turneul final din Germania.

Detaliile meciului

Echipele de start

ISRAEL: Glazer – Dasa (Kanichowsky 62), Miguel Vitor, Goldberg, Revivo (Baribo 77) – Peretz, Lavi (Abo Fany 62), Gloukh – Turgeman, Zahavi, Khalaili (Gorno 77). Selecționer: Alon Hazan;

ROMÂNIA: Moldovan – Raţiu, Burcă, Drăguşin, Bancu – Marin (Cicâldău 87), Screciu (M. Marin 77) – Hagi (Coman 65), Stanciu (Rus 87), Drăguş (Mihăilă 65) – G. Puşcaş. Selecționer: Edi Iordănescu;

Arbitrii

Francois Letexier, Cyril Mugnier – Mehdi Rahmouni (Franța);

Cartonașe galbene

ISRAEL: 37′ Victor Miguel, 83′ Baribo, 90+1′ Zahavi;

ROMÂNIA: 71; Coman, 78′ Rațiu;

Cartonașe roșii

ROMÂNIA: 85′ Mihăilă;

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×