Partida dintre România și Kosovo a fost umbrită de incidente, după ce gruparea de suporteri români, ,,Uniți sub Tricolor” au afișat un mesaj cu tentă politică. Aceștia au provocat o reacție aprigă din partea președintelui Partidului Democratic din Kosovo, Memli Kransiqi, care nu s-a ferit din a folosi cuvinte dure la adresa românilor.
Gruparea ,,Uniți sub Tricolor” a afișat mesajul, cu iz politic, ,,Kosovo e Serbia”, iar partida a fost întreruptă în minutul 17, întrucât arbitrul întâlnirii, Willy Delajod a considerat că suporterii români au manifestat un comportament discriminatoriu față de adversari.
Memli Krasniqi:,,Kosovo e eternă!”
Politicianul kosovar, Memli Krasniqi a taxat derapajul fanilor români, printr-o postare pe rețelele sociale. Acesta nu s-a ferit din a folosi cuvinte dure la adresa grupului ce a provocat scandalul de pe Arena Națională. Totodată, Krasniqi și-a exprimat susținerea față de integritatea teritorială a statului Kosovo.
,,Nu există niciun slogan care să schimbe realitatea. Începând cu 17 februarie 2008, Kosovo este un stat independent, iar de la 3 mai 2016, Kosovo este membru UEFA.
Sloganurile politice, corurile fasciste, huiduielile sau insultele adresate băieților noștri nu ne vor opri! Kosovo, în calitate de stat și echipa națională, se va prezenta cu mândrie peste tot în lume, chiar și acolo unde nu ne vor.
Am muncit mult pentru această zi și nu vom ceda în fața acestor mici fasciști turbofolk (n.r. subgen al muzicii pop își are originea în Serbia). Kosovo este eternă!“, a scris Memli Krasniqi pe pagina sa oficială de Facebook.
Gruparea ,,Uniți sub Tricolor” nu se află la prima abatere împotriva lui Kosovo
Episodul de pe Arena Națională este precedat de incidentele de la Priștina, din 16 iunie 2023, când aceeași grupare de suporteri români au scandat același slogan cu referințe politice, au aprins torțe și fumigene. Atunci, aceștia au fost evacuați din arenă. La acea vreme, ,,Uniți sub Tricolor” au adus acuze dure forțelor de ordine kosovare, menționând că au fost bătuți în sediile poliției din Priștina.
La nivel politic, România nu recunoaște, în mod oficial, Kosovo ca fiind un stat independent. Acest fapt, cumulat cu prietenia existentă între ultrașii români și cei sârbi au dus la tensiunea și conflictele existente.