Home > Fotbal > Clubul Everton a fost vândut! Farhad Moshiri va încasa 640 de milioane de euro

Clubul Everton a fost vândut! Farhad Moshiri va încasa 640 de milioane de euro

Farhad Moshiri, acționarul majoritar al lui Everton, a ajuns la un acord cu firma americană cu capital privat 777 Partners. Fostul patron al clubului din Premier League ar urma să încaseze 640 de milioane de euro, în urma tranzacției.

Rezultatele dezamăgitoare din ultima perioadă a clubului Everton, dar și bilanțul financiar negativ al clubului au produs schimbarea în acționariatul echipei de pe Goodinson Park.

Conform The Guardian, Everton a pierdut 432 de milioane de euro, în ultimii 3 ani. Departamentul financiar al clubului susține că Everton a fost păgubită cu 197 de milioane de euro de efectele produse de pandemia de Covid-19.

777 Parteners a cumpărat Everton

Farhad Moshiri a cedat toate acțiunile deținute la Everton, firmei americane 777 Partners. Miliardarul britanico-iranian, care deținea 94,1% din acțiunile clubului, ar urma să primească 640 de milioane de euro.

Conform comunicatului publicat pe site-ul oficial al lui Everton, tranzacția ar trebui să se finalizeze în ultima parte a anului curent, întrucât se așteaptă acordul conducerii Premier League și a Federației Engleze de Fotbal.

,,Suntem încântaţi de oportunitatea de a deveni parte a familiei Everton, ca gestionari ai clubului şi considerăm un privilegiu să putem construi pe mândrele sale moşteniri şi valori”, a declarat Josh Wander, fondatorul 777 Partners.

777 Partners deține în portofoliu acțiuni la alte 7 echipe

Firma 777 Partners se află la conducerea altor 7 formații: Genoa (Italia), Vasco da Gama (Brazilia), Hertha Berlin (Germania) Standard Liege (Belgia), Red Star FC (Franța), Sevilla (Spania) și Melbourne Victory (Australia).

777 Partners este acționar majoritar la 5 din cele 7 echipe: Genoa, Vasco da Gama, Hertha Berlin, Standard Liege și Red Star FC. Niciun club la care 777 Partners deține peste 50% din acțiuni nu a reușit să câștige vreun trofeu. Mai mult, patru dintre acestea au retrogradat sau au evoluat în ligi inferioare, în timpul patronajului american.

Articole Asemanatoare
dragusin_tottenham_transfer
Edward Iordănescu, reacţie după transferul lui Drăguşin: ,,Radu e acum locomotiva la nivel de exemplu!”
Mircea Lucescu a demisionat la sfârșitul meciului cu Șahtior
fcsb-revine-in-ghencea
FCSB a desemnat un agent să găsească un atacant în Africa de Sud! Când va pleca acesta
Frank Lampard ar putea prelua banca tehnică a lui Rangers

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×