Home > Liga 1 > Rapid, în pericol de a pierde bani din transferul lui Radu Drăgușin

Rapid, în pericol de a pierde bani din transferul lui Radu Drăgușin

Angelescu-Sucu-Rapid-pierde-bani

Transferul lui Radu Drăgușin s-a concretizat joi, când Tottenham l-a prezentat pe noul său fundaș central. Cu o sumă care se apropie de 30.000.000 de euro, Drăgușin devine cel mai scump jucător român din istorie.

Rapid riscă să piardă o indemnizație de formare în valoare de 375.000 de euro. Sumă suficientă să acopere transferul lui Florent Hasani.

Cum putea Rapidul să primească o sumă impresionantă din transferul lui Drăguşin.

Conform FIFA, fiecare club care a contribuit la formarea unui jucător între 12 și 23 de ani primește o contribuție de solidaritate de 5% la transferul acestuia. Cu toate acestea, dizolvarea Centrului de Performanță Rapid, la cererea acționarului Victor Angelescu, deschide calea ca acești bani să ajungă la Federația Română de Fotbal (FRF), conform prevederilor FIFA.

Regal Sport este clubul la care fundașul a jucat între 12 și 16 ani. Echipa s-a transformat în 2018 în ACS Centrul de performanță Rapid București. Transformarea acestuia în Centrul de Excelență Rapid a creat un vid juridic. Clubul giuleștean riscă să piardă o indemnizație de formare în valoare de 375.000 de euro, conform Transfermarkt. Ar fi ajuns la 450.000 de euro, în cazul în care toate bonusurile ar fi fost activate. Sume suficiente să acopere transferul lui Florent Hasani.

Reacțiile oficialilor la amenințarea pierderii pentru Rapid

Victor Angelescu a declarat că vor investiga posibilitatea de a obține legal acești bani, dar că activitatea clubului nu s-a bazat pe această sumă.

”Nu mai avem echipele de juniori pe Centrul de Excelență, sunt pe FC Rapid. Nu ştiu cât ar fi suma pe care am fi primit-o, dar noi nu ne-am bazat pe ea, ne-am făcut treaba aşa cum era nevoie pentru club şi pentru performanță. O să ne interesăm să vedem dacă legal putem obține vreo sumă de bani, dacă nu, asta e. Activitatea nu e făcută pentru acei bani. Nici nu ştiu dacă ar fi fost vorba de 500.000 de euro, nici nu contează. O să vedem”, a declarat Victor Angelescu, pentru Prosport.

Sursa citată indică faptul că, juridic, banii ar urma să ajungă la Federația Română de Fotbal (FRF). Având în vedere lichidarea societății care administra Regal Sport. FRF ar putea utiliza acești bani exclusiv în proiecte pentru dezvoltarea fotbalului juvenil românesc, conform surselor din cadrul federației.

”Urmează o procedură FIFA în care se vor identifica oficial cluburile formatoare, apoi vor fi notificate, se va constata faptul că Regal Sport nu mai există. Urmează o perioadă în care vor fi apeluri și contestații. Poate unii vor încerca să se poziționeze în continuatori ai Regal Sport. Situația e destul de simplă din punct de vedere juridic. Banii aceștia vor ajunge aproape cert la FRF, cu mențiunea că pot fi utilizați exclusiv în proiecte pentru fotbalul juvenil românesc”, ar fi transmis o sursă din cadrul FRF.

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×