Home > Fotbal > Nicolae Badea aruncă bomba: “Palmaresul lui Dinamo până în 2005 este al echipei din liga a patra”

Nicolae Badea aruncă bomba: “Palmaresul lui Dinamo până în 2005 este al echipei din liga a patra”

nicolae-badea-palmares-dinamo

După ce de mai bine de opt ani de zile, marca si palmaresul Stelei București sunt disputate în tribunale, suporterii fiind dezbinați în două, s-ar părea că nici la Dinamo lucrurile nu stau foarte diferit.

Nicolae Badea a anunțat în această seară o informație care ar putea tulbura și mai rău apele în “Ștefan cel Mare”. Fostul președinte al lui Dinamo susține că societate deținută de el de care aparține echipa din liga a patra ar deține tot palmaresul “câinilor” până în 2005.

Badea susține că societatea deținută de el a preluat în anul 2005 tot palmaresul de până atunci al clubului de fotbal, această mutare fiind întărită inclusiv de Ministerul de Interne.

Badea: “CS Dinamo nu are nicio bucățică de palmares”

Nicolae Badea a anunțat că palmaresul lui Dinamo este împărțit între ACS FC Dinamo (echipa din liga a patra) și Dinamo 1948 (echipa din liga a doua). Cu toate acestea, fostul președinte al clubului susține că nu va exista un conflict în genul CSA – FCSB.

“Evident că după 2005 palmaresul aparține lui Dinamo 1948. Începând cu ediția de campionat 2005-2006. Până atunci palmaresul aparține lui ACS FC Dinamo. Din 1948 până în 2005. Clubul Sportiv nu are nimic din palmares pentru că în 1993 și în 1995 întreg palmaresul a fost transferat de la secția de fotbal a Clubului Sportiv Dinamo, s-a transformat în Asociația Fotbal Club Dinamo.

Nu există posibilitatea unui conflict în genul CSA – FCSB pentru că a fost o transformare juridică acceptată de instanță, acceptată de tribunal și dispusă de conducerea Ministerului. Atunci când s-a trecut la renunțarea la fotbal din partea cluburilor departamentale. Dinamo 2001 a fost o societate, un SRL, cu asociat unic, FC Dinamo. Dinamo 2001 s-a transformat în SA. Schimbarea structurii acționariale s-a făcut prin majorări succesive de capital social. După anul 2005. Dar Dinamo 1948 nu a primit niciodată în patrimoniu istoria, culorile sau brand-ul, a primit doar un drept de utilizare.”, a declarat Badea în emisiunea Dinamo 7/9.

Rămâne de văzut care va fi reacția suporterilor dinamoviști la aceste declarații. Aceștia erau oricum extrem de înverșunați împotriva lui Badea, considerând că acesta a întârziat din reavoință începerea reconstruirii stadionului.

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×