Home > Fotbal > “Lăsarea lui Ronaldo pe tușă a fost o greșeală” – Luis Figo îl critică pe Fernando Santos după ce Portugalia a fost eliminată în sferturile de finală ale Cupei Mondiale.

“Lăsarea lui Ronaldo pe tușă a fost o greșeală” – Luis Figo îl critică pe Fernando Santos după ce Portugalia a fost eliminată în sferturile de finală ale Cupei Mondiale.

figo-sustinere-ronaldo

Visul lui Cristiano Ronaldo de a câștiga o Cupă Mondială s-a încheiat în lacrimi după înfrângerea uluitoare a Portugaliei cu 1-0 în fața Marocului în sferturile de finală. Marocul a devenit astfel prima echipă africană care a ajuns în semifinalele Cupei Mondiale, iar Ronaldo a intrat doar ca rezervă în repriza a doua.

Ronaldo fusese lăsat pe bancă și la meciul Portugaliei cu Elveția din 16-imile de finală. Portugalia a câștigat acel meci cu 6-1, însă acum nu a reușit să treacă de apărarea solidă a Marocului, în ciuda faptului că i-au atacat în valuri pe africani în cea mai mare parte a reprizei secunde.

“Înfrângerea Portugaliei este pe seama lui Fernando Santos”

Fostul căpitan al Portugaliei, Luis Figo, care obișnuia să poarte tricoul cu numărul 7 înaintea lui Ronaldo, i-a reproșat selecționerului Fernando Santos că nu l-a inclus pe fostul atacant de la Real Madrid în echipa de start. “Nu poți câștiga o Cupă Mondială de fotbal cu Ronaldo pe bancă. Bine că ați câștigat împotriva Elveției? Mare rezultat! Dar poți face asta în fiecare meci? Nu. Să-l lăsăm pe Ronaldo pe tușă a fost o greșeală, această înfrângerea este pe seama conducerii echipei și a selecționerului”, a declarat Figo pentru Sports18.

Cupa Mondială din Qatar este așteptată să fie ultima apariție a lui Ronaldo, în vârstă de 38 de ani, la acest turneu și chiar ultima sa apariție în tricoul Portugaliei. Meciul de sâmbătă din sferturile de finală a fost a 196-a apariție a lui Ronaldo pentru echipa națională, ceea ce îl face să fie al doilea cel mai selecționat jucător din istoria fotbalului internațional. Ronaldo era în lacrimi în timp ce se îndrepta spre vestiare după înfrângerea Portugaliei cu 1-0 în fața Marocului, sâmbătă, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale.

Atingerea sferturilor de finală era minimul așteptat de Portugalia, având în vedere profunzimea talentului din echipa sa. Echipa a trecut cu bine de faza grupelor, câștigând primele două meciuri. Selecționerul Fernando Santos a schimbat majoritatea titularilor pentru ultimul meci din faza grupelor împotriva Coreei de Sud, care s-a impus cu 2-1 cu un gol în finalul partidei, iar apoi a învins Elveția cu 6-1 în optimi. În ciuda apărării puternice a Marocului și a statutului de surpriză a turneului, Portugalia era totuși așteptată să învingă națiunea nord-africană în sferturile de finală, astfel că, în acest sens, este o altă oportunitate ratată și, probabil, o subperformanță generală a lui Ronaldo și a echipei sale.

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×