Home > Exclusiv > EXCLUSIV. Alex Pascual: “Dinamo are cei mai buni fani din lume”

EXCLUSIV. Alex Pascual: “Dinamo are cei mai buni fani din lume”

interviu-exclusiv-alex-pascual

Alex Pascual Garcia (23 de ani) joacă din sezonul trecut în tricoul campioanei României la handbal, Dinamo București. Extrema “dulăilor” a venit în “Ștefan cel Mare” de la câstigatoarea Champions League, FC Barcelona. A venit împreună cu tatăl său, Xavi Pascual, care a preluat frâiele alb-roșilor și ulterior și postul de selecționer al României.

Alex a avut amabilitatea să ne ofere un interviu în exclusivitate în care a vorbit despre pasiunile sale și ce ar fi vrut să devină dacă nu era handbalist. De asemenea a lăudat galeria lui Dinamo, a menționat cât de bine se simte la noul său club și ne-a vorbit despre relația profesională pe care o are cu tatăl său.

“Dinamo m-a surprins datorită măreției sale”

SPORT POST: Salut, Alex și îți mulțumim că ai acceptat acest interviu. În primul rând, spune-ne cum este Alex Pascual Garcia în viața de zi cu zi și cum îi place să își petreacă timpul liber?

Alex Pascual: În mod normal, mă trezesc și mă duc la antrenament, după care mănânc ceva, iar după-amiaza încerc să învăț la master, de asemenea, îmi place să mă joc pe calculator sau pe play station.

SP: Dacă nu erai handbalistă, ce ți-ar fi plăcut să fii?

AP: Când eram copil am jucat handbal și fotbal în același timp. Așa că aș fi fost portar de fotbal. Dacă ar fi să vorbim despre ceva în afara sportului, mi-ar fi plăcut să fiu avocat.

SP: Care este cel mai interesant lucru pe care l-ai aflat despre români?

AP: Cred că românii ne-au făcut să ne simțim ca acasă, oamenii s-au purtat foarte bine cu noi, iar între dinamoviști în special mă simt în continuare foarte bine.

SP: Cum a fost momentul în care ai câștigat Liga Campionilor cu Barcelona?

AP: A fost un vis devenit realitate. A fost o experiență de neuitat și sper să o repet.

SP: Ai putea face o mică comparație între cum te-ai simțit ca handbalist la Barcelona și cum te simți Dinamo?

AP: Este foarte greu să faci o comparație pentru că sunt două țări și două cluburi diferite.
Pentru mine, cel mai important lucru este să concurez, iar la Barça și la Dinamo mi se oferă posibilitatea de a concura la cel mai înalt nivel. Este clar că Barça este un club uriaș și are un impact la nivel mondial, dar Dinamo m-a surprins datorită oamenilor pe care îi are și măreției sale.

“Caracterul nu se negociază”

SP: Cum este să fii antrenat de tatăl tău? Simți o presiune suplimentară din această cauză?

AP: Nu. Diferența dintre când este antrenorul meu și când este tatăl meu este foarte clară. Pe teren, el este antrenorul meu și eu sunt un jucător normal, iar când suntem în timpul liber el este tatăl meu și petrecem timpul ca o familie normală.

SP: Care este cel mai important sfat pe care l-ai primit de la tatăl tău?

AP: Foarte ușor. Întotdeauna trebuie să dai sută la sută din tine. Întotdeauna a spus că nu se negociază caracterul, întotdeauna trebuie să fie sută la sută al nostru. Dacă pierdem este pentru că ei sunt mai buni decât noi, dar nu pentru că au pus mai mult suflet decât noi

SP: Doi dintre coechipierii tăi străini au obținut cetățenia română și joacă pentru echipa națională a României. Te gândești să faci acest pas, mai ales că tatăl tău este antrenorul echipei naționale? Sau te gândești mai mult la echipa națională a Spaniei?

AP: În prezent nu mă gândesc la asta. Mă concentrez doar pe Dinamo și vom vedea în viitor.

“Avem cei mai buni fani din lume”

SP: Cum a fost până acum experiența ta la Dinamo și cât de ușor te-ai integrat în echipă?

AP: Foarte bine. Îmi place orașul și clubul și mă simt foarte bine aici, la București. De asemenea, coechipierii, clubul și fanii fac totul mai ușor.

SP: Te-ai simțit adoptat în familia Dinamo de către suporteri? Ce impresie ți-a creat galeria?

AP: Da, de când am ajuns m-am simțit foarte bine cu toți fanii lui Dinamo. Nu contează dacă învingem sau dacă pierdem, dacă jucăm acasă sau în deplasare, ei sunt alături de noi tot timpul și asta e cel mai important. Pentru aceste lucruri pot spune că avem cei mai buni fani din lume.

“Întotdeauna am dat 100% din noi”

SP: Ați avut un an destul de bun în Liga Campionilor și ați trecut de faza grupelor pentru prima dată în acest format al competiției. Credeți că se putea mai bine în dubla cu Kiel sau pur și simplu a fost o echipă imbatabilă?

AP: Trebuie să fim realiști. Am avut un sezon european destul de bun. Ne-am îndeplinit obiectivul de a ajunge în eliminatorii. Poate că primul meci cu Kiel nu a fost așa cum ne-am dorit, dar Kiel este Kiel… este una dintre cele mai bune echipe din lume și noi suntem departe de ei.

SP: Credeți că anul viitor puteți depăși performanța din acest an? Un eventual Final 4 pare doar un vis?

AP: Cred că va fi dificil. Trebuie să dăm valoare la ceea ce facem anul acesta în Liga Campionilor, ceea ce nu este ușor. Vom încerca să îmbunătățim acest lucru cu siguranță.

SP: Steaua, marea rivală a lui Dinamo, plănuiește să construiască o echipă puternică din sezonul viitor. Credeți că ar fi benefic pentru voi, în perspectiva meciurilor europene, să aveți meciuri mai puternice în campionat?

AP: Ce fac celelalte echipe nu este problema noastră. Noi suntem concentrați pe munca noastră și trebuie să continuăm să ne îmbunătățim zi de zi.

SP: La clubul la care joci se vorbește mult despre “familia Dinamo”. În trecut, handbaliștii îi susțineau pe fotbaliști și invers. Ți-ar plăcea să mergi la Dinamo în tribună în acest final de ligă secundă pentru a-i susține pe băieți în încercarea de a promova în prima ligă?

AP: Da! Întotdeauna când pot mă duc să văd celelalte echipe de la Dinamo. Am fost la meciuri de fotbal, baschet, volei și rugby. Sunt un suporter în plus (râde).

SP: În final, dacă poți transmite un mesaj fanilor tăi și fanilor lui Dinamo.

AP: Trebuie să fie încântați de ceea ce a reușit echipa în acest an. Întotdeauna am dat 100% din noi. Și le mulțumim că susțin echipa în fiecare zi. Ei sunt cei mai buni. Și sperăm să ne îmbunătățim mai mult în fiecare an alături de ei.

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×