Home > Exclusiv > EXCLUSIV | Roland Thalmaier, extrema naționalei României: “La Xavi Pascual am remarcat multă dorință și profesionalism”

EXCLUSIV | Roland Thalmaier, extrema naționalei României: “La Xavi Pascual am remarcat multă dorință și profesionalism”

interviu-roland-thalmaier

Roland Thalmaier (26 de ani) a vorbit într-un interviu exclusiv pentru sportpost.ro despre obiectivele sale la echipa de club și despre cum vede grupa României de la calificare la Campionatul European din 2024.

Roland Thalmaier joacă pe postul de extremă la formația Potaissa Turda. El este legitimat la formația ardeleană din anul 2014 când a fost transferat de la “U” Cluj.

Împreună cu Potaissa a reușit niste performanțe deosebite, culminate cu câstigarea Cupei Challenge în 2018. De altfel, mai are și un titlu de vice-campion alături de trupa lui Horațiu Gal. În ultimii ani, Thalmaier este o prezență destul de constantă în lotul selecționat pentru acțiunile echipei naționale.

Thalmaier: “Câstigarea Cupei Challenge este cea mai dragă performanță”

Roland ne-a declarat că în ultima lună a reușit să se deconecteze puțin și să îsi încarce bateriile pentru a doua parte a sezonului. Aici el îsi dorește să poată să ajungă alături de Potaissa din nou între primele echipe ale României.

Sunt bine , perioada de pauza a fost una de deconectare totala si relaxare. Au existat multe performante impresionante pe care doresc sa le traiasca orice jucator . Pana in momentul de fata cred ca castigarea cupei challenge este cea mai draga.

Pentru a doua parte obiectivul personal este de a juca cât mai bine și de a ajuta cât mai mult posibil echipa , si pe partea de obiective cu clubul sa câstigăm cât mai multe meciuri și să ajungem înapoi pe primele locuri!

“Ghionea m-a susținut tot timpul”

Extrema ardelenilor a vorbit și despre șansele României de calificare la Campionatul European din 2024. Meciurile decisive vor avea loc în Martie și Iunie, iar Thalmaier este extrem de optimist. El ne-a povestit și despre relația pe care o are cu selecționerul Xavi Pascual, dar și cu unul dintre cei mai importanți jucători români din ultimul deceniu, Vali Ghionea.

Cand mi se canta imnul este un sentiment de mandrie si ma bucur ca pot sa reprezint tara . Faptul că Ghionea este cu mine pe post normal ca ma motiveaza , indiferent de cine ar fi pe post cu mine tot timpul exista o mică competiție intre colegi . Vali tot timpul m-a susținut din spate și mi-a explicat ce ar trebui sî corectez și ce cum să imbunatatesc !

Cu Xavi Pascual am o relatie bună , iar lucrurile pe care le am remarcat la el sunt : multa dorință, seriozitate si profesionalism.

Finalul de grupa il vad unul in favoarea noastra si imi doresc sa terminam pe primul loc in grupă.

Potaissa Turda este în prezent pe locul opt în clasament după 17 etape. Naționala României este momentan pe locul doi în grupa de calificare pentru Campionatul European din care mai fac parte și Austria, Ucraina și Insulele Feroe.

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×