Home > Fotbal > Edi Iordănescu ar putea fi demis la finalul lunii septembrie

Edi Iordănescu ar putea fi demis la finalul lunii septembrie

iordanescu-demis-septembrie

După prestațiile dezoltante ale României în meciurile din Liga Națiunilor din luna iunie, fanii naționalei i-au cerut vehement demisia selecționerului Edi Iordănescu. Răzvan Burleanu, președintele FRF, a declarat astăzi că soarta acestuia va fi decisă după meciurile din luna septembrie.

România a dezamăgit cumplit în primele meciuri ale lui Edi Iordănescu ca selecționer. Tricolorii au pierdut amicalul cu Grecia din Ghencea, au remizat cu Israel, iar în Liga Națiunilor au fost învinși clar de Muntenegru și Bosnia. Singurul succes a fost cel contra Finlandei, însă golaverajul este unul mai mult decât alarmant, 1-6.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu a susținut astăzi o conferință de presă în care a abordat mai multe subiecte. Unul dintre ele a fost prestația naționalei în Liga Națiunilor și când va fi luată o decizie în ceea ce îl privește pe Edi Iordănescu.

Burleanu: “Trebuie să avem un selecționer care crede că această națională poate fi reclădită”

Burleanu a afirmat că aștepta niște rezultate mult mai bune de la naționala mare după evoluțiile foarte bune din ultimii ani de la U21. El și echipa sa de la federație traiesc o mare dezamăgire din cauza rezultatelor dezastruoase.

“Este o dezamăgire pe care am trăit-o cu toții. Nu mă refer doar la rezultate, ci la faptul că ne-am asumat obiective mult mai mari, am avut așteptări mult mai mari după performanțele înregistrate de România U21 în 2019, urmate de cele din 2021. 

Ne-am fi dorit să putem continua evoluția bună, mai ales că am mai avut o calificare la turneu final în 2016. Starea de spirit prin care am trecut în ultima vreme noi, ca administrație, staff-ul tehnic și jucătorii, a fost de dezamăgire profundă”, a declarat Burleanu.

Președintele FRF a mai spus că va avea o întâlnire zilele următoare cu selecționerul pentru a explica evoluția naționalei în ultimele meciuri. Cu toate acestea, Iordănescu Jr. va avea susținerea federației până la ultimele meciuri din Nations League din septembrie.

“Pentru săptămâna viitoare am programat o ședință în care va fi invitat selecționerul naționalei, care va prezenta un raport după ultimele rezultate.

Pe Edward Iordănescu îl susținem în continuare în poziția de selecționer al României.

La finalul lunii septembrie vom lua o decizie privind viitorul. Noi trebuie să avem un selecționer care crede că această națională poate fi reclădită. Poate e mai bine că s-a întâmplat acum, pentru a identifica zonele de intervenție”, a completat Burleanu.

Burleanu: “Naționala este dependentă de rezultatele cluburilor”

Burleanu este de părere că pentru a avea rezultate la nivel de națională acestea ar trebui să apară mai întâi la echipele de club. El va elabora un plan prin care echipele din campionatul intern vor putea forma cel puțin un jucător de valoare.

“Trebuie să fim sinceri, avem generații de jucători care nu au mai confirmat. De exemplu, din generația lui Nicolae Stanciu, doar el și Benzar au făcut rezultate în fotbalul important.

Naționala e dependentă de rezultatele cluburilor. În trecut, aveam mulți jucători de la FCSB, care trecea de Ajax și câștiga cu Chelsea. Astăzi avem doar 3 jucători de la campioana României, pe Burcă, Camora și Manea.

Am identificat 5 zone de intervenție și vom acționa din această vară. Împreună cu cluburile, ne dorim să formăm măcar un jucător”, a concluzionat Burleanu.

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×