Home > Fotbal > Derby Teutonic: Bayer Leverkusen și Bayern München în luptă pentru titlu

Derby Teutonic: Bayer Leverkusen și Bayern München în luptă pentru titlu

Bayen-Bayer-meciul-tur

Bayer Leverkusen și Bayern München se vor întâlni sâmbătă, 10 februarie, într-un meci foarte important pentru deciderea titlului în Bundesliga. Echipele ocupă primele două locuri în clasament. Leverkusen este lider cu 52 de puncte, iar Bayern îi urmăreşte îndeaproape cu 50 de puncte. 

Leverkusen se află în prezent pe primul loc în Bundesliga, cu 52 de puncte, la doar două în faţa bavarezilor. Pentru Alonso și echipa sa, presiunea este enormă. Pe ,,Farmacişti” o victorie i-ar putea distanța de bavarezi cu cinci puncte și i-ar apropia şi mai mult de primul titlu din istoria clubului. Bayern München dorește să continue dominația sa în Bundesliga și să câștige al 12-lea titlu consecutiv.

,,Cea mai bună apărare e atacul”

,,Farmaciștii” au un atac prolific, fiind echipa cu cele mai multe goluri marcate în acest sezon. Bayern München se remarcă prin cea mai bună apărare din Bundesliga. Cu toate acestea, echipa lui Xabi Alonso a reușit să fie neînvinsă în meciurile cu Bayern München.

În total, aceasta va fi a 90-a întâlnire între cele două echipe în Bundesliga. Bayern München are un avantaj considerabil în ceea ce privește numărul de victorii. Cu toate acestea, Leverkusen speră să schimbe balanța și să-și asigure un loc special în istoria clubului, prin miza partidei disputate.

În plus, Bayer Leverkusen a rămas singura echipă neînvinsă în Europa până în prezent. Cu o victorie tensionată împotriva lui Stuttgart, scor 3-2, echipa lui Alonso s-a calificat în semifinalele Cupei Germaniei. Această performanță excepțională a “Farmaciștilor” îi face să fie singura echipă din primele eșaloane europene care nu a suferit nicio înfrângere în meciurile oficiale din acest sezon.

Din loturile celor două cluburi lipsesc jucători cheie. Pentru Bayer Leverkusen, Arthur, Boniface și Palacios sunt accidentați și nu vor putea participa la meci. De asemenea, Kossounou O. este plecat pentru Cupa Africii și nu va fi disponibil pentru echipă. În schimb, la Bayern lipsurile sunt mult mai numeroase: Coman, Davies, Gnabry, Marusic, Aseko-Nkili, Laimer, Peretz și Sarr B. vor fi absenți. Situaţia lui Neuer este incertă. 

Xabi înapoi la Liverpool

Există și o atenție specială asupra antrenorului lui Leverkusen, Xabi Alonso, care este în discuții cu Liverpool. Se speculează că acest meci ar putea influența decizia lui Alonso de a rămâne sau de a pleca către clubul englez, care caută un înlocuitor pentru Jurgen Klopp. Conducerea cormoranilor va urmări cu atenție modul în care antrenorul spaniol gestionează acest duel cu miză uriașă. Dacă Alonso va impresiona, Liverpool va lua în considerare posibilitatea aducerii lui în Premier League în vara anului 2024.

În meciul tur de pe 15 septembrie 2023, desfășurat pe terenul Allianz Arena, cele două echipe au încheiat la egalitate, scor 2-2. A fost un meci intens în care Bayer Leverkusen a reușit să revină de două ori, după ce a fost condusă de către Bayern Munchen.

Partida o puteţi urmări de la 19:30 pe Digi Sport 3 şi Prima Sport 3. Se va disputa pe BayArena.

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×