Home > Fotbal > Reacția selecționerului Edward Iordănescu la introducerea cartonașului albastru

Reacția selecționerului Edward Iordănescu la introducerea cartonașului albastru

cartonașul-albastru-fotbal

Selecționerul Edward Iordănescu și-a exprimat opoziția față de introducerea cartonașului albastru în fotbal. Într-o postare pe Facebook, el a afirmat că această regulă este “o inepție”.

Decizia de a testa noul cartonaș albastru a stârnit deja reacții puternice din partea personalităților din fotbal. Printre aceștia se numără și selecționerul României, Edward Iordănescu, care a exprimat vehement opoziția sa față de această măsură.

Într-o postare pe rețelele sociale, Iordănescu a comentat: ”Cartonașul albastru = o inepție!! Unii se plictisesc în birouri!! În ritmul ăsta, curând se va sta cu manual de utilizare pe bancă, să confrunți regulamentul live!! #freefootball”.

IFAB a semnat oficial introducerea cartonașului albastru. Această schimbare marchează prima modificare majoră în regulile fotbalului de la apariția cartonașelor galbene și roșii. Această inițiativă este parte a unui pachet de schimbări planificate de IFAB, care vizează îmbunătățirea și adaptarea regulilor sportului.

Ce presupune cartonașul albastru

Cartonașul albastru va aduce eliminarea unui jucător pentru o perioadă de 10 minute. Acesta va fi acordat atunci când jucătorii opresc contraatacurile adversarilor prin faulturi tactice sau proteste vehemente la adresa arbitrilor.

În ceea ce privește consecințele pentru portar în cazul în care primește un cartonaș albastru, echipele vor avea două opțiuni. Antrenorii pot alege să introducă un jucător de câmp între buturi pe durata eliminării portarului sau pot înlocui unul dintre cei 10 jucători de câmp cu portarul de rezervă, această înlocuire fiind permanentă. După trecerea celor 10 minute, pentru a reveni la configurația inițială, este necesară o altă schimbare permanentă. Primirea a două cartonașe albastre într-un singur meci va duce la eliminarea jucătorului respectiv.

Noul cartonaș albastru va fi testat inițial în Cupa Angliei la nivel masculin și feminin. Este puțin probabil să fie introdus la EURO 2024 sau în noua ediție a UEFA Champions League.

Testele preliminare au fost realizate cu succes la competițiile de copii și juniori din Țara Galilor.

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×