Home > Tenis > Decizie finală în cazul de dopaj al Simonei Halep! Românca a fost suspendată până în 2026

Decizie finală în cazul de dopaj al Simonei Halep! Românca a fost suspendată până în 2026

Simona Halep (31 de ani) a fost suspendată până în 2026, în scandalul de dopaj în care a fost implicată anul trecut.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis suspendarea Simonei Halep pentru 3 ani

Agenția Internațională de Integritate în Tenis a publicat, prin intermediul platformei Twitter, anunțul suspendării Simonei Halep. Tenismena a fost exclusă din activitatea sportivă pentru 3 ani.

Cumulând perioada în care sportiva a fost suspendată temporar, Simona Halep atinge excluderea maximă din activitatea sportivă, pentru dopaj, patru ani. Suspendarea Simonei Halep va expira în data de 6 octombrie 2026.

Conform site-ului ITIA, decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a fost luată după consultarea a 8000 de pagini de lucrări științifice, în legătură cu utilizarea Roxadustatului de către sportivi.

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, iar rezultatul a fost confirmat de 3 testări

Fostul lider mondial WTA, Simona Halep a fost suspendată, pe data de 7 octombrie 2022, după ce rezultatul testului anti-doping, făcut la US Open, a fost pozitiv. În proba de urină a tenismenei a fost găsită substanța interzisă, Roxadustat. Pe parcursul ultimului an, sportiva a fost testată de trei ori, de către WADA (nr. Agenția Internațională Anti-Doping), iar toate rezultatele testărilor au confirmat utilizarea substanței.

Roxadustatul este o substanță folosită pentru tratarea anemiei simptomatică asociată cu boala cronică de rinichi, potrivit site-ului de specialitate medicines.org.uk. În cazul sportivilor, substanța este utilizată pentru îmbunătățirea rezistenței fizice.

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×