Home > Liga 1 > De la Porto, la Ploiești! Abuashvili a semnat cu Petrolul

De la Porto, la Ploiești! Abuashvili a semnat cu Petrolul

Petrolul Ploiești a realizat al 14-lea transfer al acestei perioade de mercato. Giorgi Abuashvili (20 de ani) a semnat cu ,,Lupii Galbeni”. Transferul georgianului, care a fost legitimat la FC Porto, a fost anunțat pe rețelele de socializare.

Petrolul l-a transferat pe Abuashvili pentru a-l înlocui pe Christian Irobiso (30 de ani). Nigerianul urmează să fie cedat la o divizionară secundă din Arabia Saudită, în schimbul a 200.000 de euro.

Giorgi Abuashvili a semnat cu Petrolul Ploiești

Deși Abuashvili avea contract cu FC Porto până în anul 2026, clubul portughez s-a înțeles cu Petrolul pentru a-l ceda. Transferul tânărului mijlocaș ofensiv a fost anunțat pe pagina oficială de Facebook al clubului prahovean.

,,𝐁𝐢𝐧𝐞 𝐚𝐢 𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭, 𝐆𝐢𝐨𝐫𝐠𝐢 𝐀𝐛𝐮𝐚𝐬𝐡𝐯𝐢𝐥𝐢!

FC Petrolul Ploiești a ajuns la un acord cu FC Porto, privind transferul definitiv al tânărului fotbalist georgian, Giorgi Abuashvili!

În vârstă de 20 de ani, Giorgi a debutat în fotbalul profesionist la Dinamo Tbilisi, alături de care a câștigat titlul de campion, ulterior fiind achiziționat de către FC Porto. El este o prezență constantă la loturile de juniori ale selecționatei Georgiei!

Îți dorim mult succes și multe realizări în echipa lupilor galbeni!”, au transmis reprezentanții clubului prahovean, pe pagina de Facebook a clubului.

Abuashvili, campion al Georgiei! Singurul gol marcat pentru naționala de tineret U19 a fost înscris împotriva României

Abuashvili a debutat, la nivel de seniori, la Dinamo Tibilisi. Alături de formația din capitala Georgiei, mijlocașul a câștigat Erovnuli Liga, primul eșalon de fotbal georgian, în sezonul 2018-2019. Abuashvili a jucat pentru Dinamo Tibilisi 5 meciuri, nereușind să contribuie la vreun gol al formației.

Georgianul a fost transferat în vara anului 2021 la FC Porto pentru 240.000 de euro. Abuashvili nu a reușit să debuteze pentru prima formație a lusitanilor, care l-au trimis la echipa a doua a clubului. Pentru FC Porto II, Abuashvili a jucat doar 5 meciuri în două sezoane.

Mijlocașul a făcut parte din loturile de tineret ale Georgiei. Acesta are 2 goluri marcate pentru toate categoriile de juniori ale țării sale (un gol pentru Georgia U17, respectiv un gol pentru Georgia U19). Ultima reușită a lui Abuashvili a fost chiar împotriva României, în campania de calificare pentru Campionatul European U19.

Conform Transfermarkt.com, cota de piață a lui Giorgi Abuashvili este de 125.000 de euro.

+ posts
Articole Asemanatoare
Contraperformanță înregistrată de Empoli! Echipa lui Răzvan Marin are cel mai slab început de sezon din istoria fotbalului italian
Florin Bratu a plecat de la Karmiotissa, după startul dezamăgitor de campionat
Sprijin total pentru Burcă! Andrei Nicolescu a reacționat după înfrângerea cu Farul
Universitatea Cluj a realizat al 14-lea transfer! Un fost jucător din Serie A a semnat cu clujenii

Lasa un raspuns