Home > Tenis > Carlos Alcaraz trece fără mari probleme în turul II la Australian Open

Carlos Alcaraz trece fără mari probleme în turul II la Australian Open

alcaraz-turul-doi-australian-open

Aflat la Australian Open pentru prima dată în ultimii doi ani, numărul 2 mondial Carlos Alcaraz a început cu o victorie la Melbourne Park. Carlos l-a învins pe veteranul Richard Gasquet cu 7-6, 6-1, 6-2 în două ore și 23 de minute și s-a calificat în turul al doilea.

Carlos a jucat bine, realizând cifre bune în spatele primului și celui de-al doilea serviciu și a avut de înfruntat doar două mingi de break în primul și ultimul game al întâlnirii. Gasquet a salvat nouă mingi de break pentru a rămâne aproape în primul set. În final l-a pierdut cu 6-6 și a dispărut de pe teren în seturile doi și trei.

Carlos și-a împins adversarul la limită pe al doilea serviciu, obținând 16 mingi de break și fructificând patru. Tânărul jucător a avut avantajul în cele mai scurte, medii și în cele mai lungi schimburi, reușind 50 de lovituri câștigătoare.

Carlitos a avut procentaj pe primul serviciu de 56% în primul set, dar nu l-a costat prea mult. Spaniolul a trimis 23 de lovituri câștigătoare, apărând singurele mingi de break și obținând nouă șanse la retur.

Carlos Alcaraz a trecut cu bine de Richard Gasquet la Australian Open.

Gasquet a condus cu 5-4 în tie-break, înainte ca Alcaraz să pună mâna pe următoarele trei puncte și să se impună după peste 70 de minute! Richard a salvat trei mingi de break în primul game al întâlnirii și a ratat una în cel de-al doilea.

Francezul a fost nevoit să lupte puternic la 2-2, apărând trei șanse de break și rămânând în avantaj. Spaniolul și-a creat alte trei șanse de break la 3-3, făcând totul pentru a obține un break și a trece în față.

Richard le-a salvat și a câstigat game-ul pentru un avantaj de 4-3, dând 120% pentru a urma ritmul numărului 2 mondial. Cei doi au servit bine în ultimele cinci game-uri, ajungând într-un tie-break ce a dat mai mult dramatism setului. Carlos a pierdut două puncte pe serviciu la 3-2 și s-a trezit condus cu 5-4.

Spaniolul a reușit un drop shot perfect pentru 5-5 și a transformat prima minge de set la 6-5 cu un winner la fileu, încheind setul inaugural în 72 de minute și obținând un impuls uriaș.

Carlos a servit bine în setul al doilea, reușind patru game-uri confortabile și menținând presiunea asupra adversarului său.

Spaniolul a eliminat greșelile neforțate și a avut un start fulminant, 4-0 . Francezul s-a chinuit din nou în game-ul al patrulea, salvând trei mingi de break și rămânând la un singur break diferență.

Carlos a reușit un nou break în game-ul șase, servind pentru set la 5-1 și producând un alt game excelent pentru a forja un avantaj de două seturi la zero și a se apropia de linia de sosire. Alcaraz a fost singurul jucător de pe teren în setul al treilea, servind bine și spulberând rezistența adversarului cu un dublu break.

Carlos i-a luat serviciul lui Richard în game-urile unu și trei, trecând în față și servind pentru victorie la 5-2. Alcaraz a salvat o minge de break și a transformat a cincea minge de meci pentru un loc în turul doi.

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×