Home > Fotbal > Brașovul va avea o singură echipă! Cele două formații din oraș fuzionează

Brașovul va avea o singură echipă! Cele două formații din oraș fuzionează

Echipa suporterilor stegari, SR Brașov, și FC Brașov Steagul Renaște fuzionează. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat al SR Brașov, publicat pe rețelele de socializare. Proiectul unificării celor două formații ,,de sub Tâmpa” este susținut de primarul orașului, Allen Coliban.

Brașovul va avea o singură echipă:,,Cele două cluburi anunță demararea proiectului de reunire «Un oraș, o echipă»”

Prin intermediul paginii de Facebook a echipei suporterilor, SR Brașov anunță că cele două formații ce s-au luptat pentru brandul echipei dizolvate în 2016, au ajuns la un consens și vor fuziona. Astfel, SR Brașov își va continua activitatea, în timp ce clubul finanțatat de autoritățile publice ale orașului își va desființa echipa de seniori.

,,Un oraș, o echipă” – fotbalul brașovean strânge rândurile Echipa suporterilor stegari, SR Brașov, înființată în vara anului 2017 pentru a duce mai departe tradiția stegară, și Primăria Municipiului Brașov, deținătoarea brandului FC Brașov, au ajuns la un acord de colaborare în privința desfășurării activității clubului în sezonul 2023-2024. 

Pornind de la situația actuală a fotbalului brașovean, de la absurditatea de a avea două echipe cu aceleași culori și revendicatoare ale aceluiași palmares și brand, și de la nevoia de a uni toate resursele într-un proiect puternic, capabil să ducă mai departe tradiția fotbalului brașovean, cele două cluburi anunță demararea proiectului de reunire – ”UN ORAȘ, O ECHIPĂ”.

În consecință, primul pas este reprezentat de retragerea din campionatul Ligii a 3-a a echipei de seniori a FC Brașov – Steagul Renaște, activitatea clubului urmând să se desfășoare în sezonul 2023-2024 exclusiv la nivel de copii și juniori. O parte dintre cei mai promițători juniori ai FC Brașov – Steagul Renaște vor fi promovați în lotul de seniori al SR Brașov, echipa îmbrățișată de comunitatea locală de suporteri ca fiind continuatoarea morală a «Steagului»”, au transmis prin intermediul comunicatului, oficialii clubului SR Brașov.

Allen Coliban susține proiectul de fuzionare:,,Am încredere că acordul dintre cele două cluburi are puterea de a aduna în jurul proiectului toată suflarea stegară”

Prin intermediul aceluiași comunicat, publicat de SR Brașov, primarul orașului își exprimă încrederea și susținerea în proiectul unei singure echipe în oraș.

„«Un oraș, o echipă» este proiectul care reunește năzuințele și resursele comunității pentru revigorarea fotbalului brașovean. Este momentul să reunim toate elementele necesare unei construcții solide (brand, suporteri, finanțare, academie, infrastructură) într-un singur club, care să continue istoria și tradiția FC Brașov. 

Am încredere că acordul dintre cele două cluburi are puterea de a aduna în jurul proiectului toată suflarea stegară și voi solicita Consiliului Local susținerea acestuia”, a declarat Allen Coliban.

Clubul istoric FC Brașov a falimentat, în 2016, în urma problemelor financiare cauzate de datorii de 13 milioane de euro. Suporterii ,,stegari” au înființat, un an mai târziu, o nouă formație sub numele de SR Brașov, dorind ca aceasta să fie continuatoarea fostei echipe de pe stadionul Silviu Ploieșteanu.

FC Brașov Steagul Renaște a fost un proiect susținut de primăria orașului Brașov. Echipa a fost creată prin fuzionarea clubului CSM Corona Brașov și ACS Scotch Club. Echipa deținută de autoritățile publice ale orașului nu a fost recunoscută de suporteri.

Articole Asemanatoare
dragusin_tottenham_transfer
Edward Iordănescu, reacţie după transferul lui Drăguşin: ,,Radu e acum locomotiva la nivel de exemplu!”
Mircea Lucescu a demisionat la sfârșitul meciului cu Șahtior
fcsb-revine-in-ghencea
FCSB a desemnat un agent să găsească un atacant în Africa de Sud! Când va pleca acesta
Frank Lampard ar putea prelua banca tehnică a lui Rangers

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×