Home > Liga 1 > Transferul lui Moldovan se concretizează: Ce a spus Dan Şucu?

Transferul lui Moldovan se concretizează: Ce a spus Dan Şucu?

Sucu-portar-rapid-reactie

Horațiu Moldovan, portarul echipei naționale a României, se află în pragul unui transfer în LaLiga. Betis Sevilla este dispusă să plătească clauza de reziliere a contractului său, în valoare de 800 de mii de euro.

Dan Șucu, acționarul majoritar al echipei Rapid, a abordat situația delicată legată de posibila plecare a portarului Horațiu Moldovan (25 de ani) la Real Betis.

Reacția acționarului Rapidului

Dan Șucu a dezvăluit că încearcă să îl convingă pe Horațiu Moldovan să suspende clauza de reziliere în valoare de 800.000 de euro. Acționarul Rapidului a menționat că, până în prezent, clubul nu a primit nicio notificare oficială din partea echipei din Spania cu privire la negocierile în desfășurare.

,,Are un termen până luni ca să ajungă la o concluzie. Discuția pe care am avut-o este că găsim o soluție prin care suspendăm clauza. Plătim ceva. În mod normal, ar fi trebuit să fim notificați că există această negociere. Cred că ar fi trebuit să ne notifice. Nu am convingerea. Nu există nicio notificare din partea vreunui club. Nu știu dacă e chiar atât de simplu. Când ai o clauză, nu te poți împotrivi.”

Totodată, a dezvăluit că echipa Rapid este implicată în negocieri cu alți portari, având în vedere posibila plecare a lui Moldovan. Cu încredere în rezolvarea rapidă a situației, Șucu a asigurat că în maxim o săptămână ar trebui să se găsească o soluție pentru ocuparea postului de portar titular.

,,Sigur că este greu de negociat cu cineva. E un portar valoros care vrea să fie titular în poartă. Dacă eu negociez cu cineva și el nu pleacă, vine o rezervă. Există un dialog. El a spus că este în negocieri avansate.

Și clubul Rapid este în negocieri cu alți portari. Avem niște discuții condiționate. În maxim o săptămână, nu ar trebui să avem o problemă să avem un titular de valoare în poarta Rapidului. Avem negocieri și în campionat, dar și în afară” a spus Dan Şucu în cadrul unei apariții la Digi Sport.

Ce îi rămâne Rapidului de făcut?

Transferul lui Moldovan la Betis reprezintă o pierdere semnificativă pentru Rapid, cu doar câteva zile înainte de reluarea campionatului. Primul meci oficial al Rapidului în 2024 este programat vineri, la ora 20:00, împotriva FCU Craiova. În eventualitatea plecării lui Moldovan până la acea dată, Virgil Drăghia ar urma să ocupe postul de titular în poartă.

Se pare că Rapid explorează diverse piste, iar printre numele vehiculate pentru postul de portar se mai află Silviu Lung Junior, Roland Niczuly, Ionuț Radu, Lukas Zima și Mihai Popa. Rămâne de văzut cum vor evolua discuțiile și cine va fi ales pentru a ocupa locul lăsat vacant de Horațiu Moldovan.

Totuși, Formația de langă Podul Grant are dificultăți în găsirea unui înlocuitor pentru Horațiu Moldovan.

”Nu. Nu am discutat cu ei absolut deloc (n.r. cu cei din conducerea Rapidului). Dar, nici nu poate să fie vorba despre o discuție, fiindcă este portarul numărul 1 (n.r. Roland Niczuly) al nostru și nu e de vânzare în momentul de față. Avem noi mai mare nevoie decât are Rapidul de el. Nici nu intră în discuție. E portarul nostru. N-am luat niciun portat tocmai ca să mergem mai departe împreună. Deci, nu e de vânzare acum. În niciun caz”, a declarat Laszlo Dioszegi, exclusiv pentru iAMsport.

Moldovan va fi titular la Betis Sevilla

Horațiu Moldovan este dispus să accepte transferul doar în calitate de titular. Portarul are în vedere dorința sa de a păstra statutul de jucător de bază pentru echipa națională a României la EURO 2024. Presa din Spania anunță că Betis a fost de acord cu această condiție și că Horațiu Moldovan va fi noul portar titular al echipei spaniole.

Clauza de reziliere a lui Horațiu Moldovan este de 800.000 de euro, iar acesta câștigă în prezent 10.000 de euro lunar la Rapid. Conform Transfermarkt, cota de piață a jucătorului este evaluată la 2.600.000 de euro. În acest sezon a participat la 22 de meciuri pentru echipa Rapid.

 

 

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×