Home > Alte sporturi > Rapid pregătește o nouă lovitură pe partea de infrastructură: “Ăsta ar fi planul”

Rapid pregătește o nouă lovitură pe partea de infrastructură: “Ăsta ar fi planul”

rapid-lovitura-infrastructura

Președintele celor de la CS Rapid, Bogdan Vasiliu, a vorbit despre un proiect pe care îl are pentru renovarea bazei PRO Rapid și ridicarea unei săli polivalente acolo. 

Echipă feminină de handbal a clubului Rapid joacă de două sezoane în Champions League. Deoarece sala din Giulești nu este la standardele cerute de EHF, rapidistele sunt nevoite să joace în Sala Polivalentă din capitală pe care trebuie să o împartă cu CSM București și Dinamo, acesta nefiind tot timpul disponibilă.

În acest sens, președintele clubului Rapid, Bogdan Vasiliu, a anunțat un proiect de renovare a bazei PRO Rapid, aflată în acest moment în paragină. Proiectul include și ridicarea unei săli polivalente de aproximativ 7.000 de locuri.

Bogdan Vasiliu: “Vom da lovitura”

Baza PRO Rapid a fost construită în anul 1998 la insistențele lui Mircea Lucescu abia instalat la echipa de fotbal ca antrenor. În urma problemelor financiare de la echipa de fotbal, baza a ajuns sub sechestru ANAF. Aflată în paragină de aproape 10 ani, CS Rapid a reușit după multe încercări să preia sub administrare baza în 2022.

Astfel, Bogdan Vasiliu a anunțat un proiect de 30 de milioane de euro prin CNI care ar include ridicarea unei săli polivalente, un teren de fotbal și rugby și modernizarea terenurilor actuale.

“Acolo vom da lovitura cu o sală polivalentă. Ce ne-am imaginat acolo este următorul lucru: un complex sportiv cu un teren de fotbal-rugby și o sală polivalentă, modernizarea sălilor pe care deja tu le știi foarte bine, plus sălile de forță, o parte dărâmate, o parte refăcute.

Acesta ar fi planul, doar să obținem proiectul de finanțare, e un proiect amplu, o sală de 7000 de locuri. Noi acum suferim.

De exemplu, meciurile de liga campionilor, noi la polivalentă anul trecut am fost sold-out la fiecare meci, cu Gyor sau cu Krim unde, dacă aveam 10.000 de locuri disponibile, 10.000 de bilete vindeam. 

Sunt 30 de milioane de euro, prin CNI. Acum e un moment greu economic, dar s-ar putea face. Am mai fost la PRO Rapid.

Am curățat, încercăm să mutăm rugby-ul acolo, printr-o investiție mai mică. Ne afectează teribil lupta pentru Sala Polivalentă. Suntem singura capitală fără o sală polivalentă. Budapesta avea o sală unde se juca Final4 de Liga Campionilor de 10.000 de locuri, au mai construit una de 20.000 de euro, pe lângă cele ale cluburilor.

Noi jucăm la Mioveni, e frustrant. Ar fi bună si pentru concerte, iarna unde faci un concert cu 10.000 de oameni?”, a declarat Bogdan Vasiliu, potrivit Fanatik.

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×