Home > Fotbal > Ovidiu Burcă, după înfrângerea cu Zalaegerszeg: “Se lucrează destul de bine”

Ovidiu Burcă, după înfrângerea cu Zalaegerszeg: “Se lucrează destul de bine”

ovidiu-burca-Zalaegerszeg-Dinamo

Dinamo a pierdut în această seară un meci amical disputat în cantonamentul din Slovenia. “Câinii” au fost învinși cu scorul de 0-1 de Zalaegerszeg, locul 9 din Ungaria în sezonul trecut. Ovidiu Burcă a tras primele concluzii la finalul acestei partide.

Dinamo s-a înclinat în această seară în fața lui Zalaegerszeg, ocupanta locului 9 în sezonul trecut în Ungaria, dar și câstigătoarea cupei. A fost al doilea amical pe care Dinamo l-a disputat în Slovenia, iar antrenorul Ovidiu Burcă este destul de mulțumit de ceea ce au arătat elevii săi până acum.

Burcă: “Ne-am descurcat bine”

În ciuda eșecului, Burcă este de părare că testul din această seară a fost unul reușit. Echipa sa nu este încă la capacitate maximă, însă după ce va reuși să integreze toți jucătorii va reuși să creioneze un prim 11.

“Eu cred că a fost un meci cu o intensitate mult peste media Ligii I, am întâlnit o echipă destul de fizică, am întâlnit o echipăcare a câștigat Cupa Ungariei anul trecut, cu un antrenor foarte bun, practică un fotbal modern. Ne-am descurcat bine în majoritatea timpului, la momentul acesta nu suntem la capacitate 100%. Integrăm și jucătorii noi veniți, trebuie să îi facem ca până la primul meci să îi facem să înțeleagă ce vrem de la ei. Să îi integrăm din toate punctele de vedere, până la primul meci să vedem la cine vom apela. A fost un test foarte bun astăzi”, a declarat Burcă.

Fără accidentări, cel mai important obiectiv

Burcă a vorbit și despre noile achiziții ale lui Dinamo. Acesta a declarat că au adus jucători cu experiență pe care i-a urmărit cu atenție. Tehnicianul “câinilor” a mai declarat că un obiectiv important al acestui contonament este ca jucătorii să rămână sănătoși.

“Sunt jucători care îi cunoaștem, nu sunt surprize, așteptăm mult de la ei, sunt jucători valoroși și eu cred că atunci când vor fi la capacitate maximă,vor fi soluții foarte bune pentru echipă. Goncalo a avut doar un antrenament cu echipă, am decis să nu riscăm, deși inițial mă gândisem să îi dau câteva minute, cred că i-aș fi frustrat pe cei care au intrat în repriza a doua. E important să nu accidentam niciun jucător”, a completat Burcă.


“Am câstigat mentalitate”

Antrenorul dinamovist este de părare că echipa sa a crescut mult din punct de vedere mental. Este bucuros că are mulți jucători și o bază mult mai largă de fotbaliști față de anul trecut. El crede că atmosfera este una propice la echipă, iar aceasta va face un sezon foarte bun chiar dacă va fi unul extrem de dificil.

“Am câștigat o mentalitate pierdută în ultimii ani, avem un ambient foarte bun, avem etică muncii, avem mentalitatea de învingători. Urăm să pierdem, chiar dacă nu câștigăm de fiecare dată, avem un ambient de performanță, avem reguli clare, foarte multe lucruri pe care le-am promis. Sportiv avem o baza pe care se poate lucra, avem un nucleu de jucători tineri, unii mai tineri, alții mai puțîn, avem un punct de pornire. Pornim cu totul diferit față de anul trecut.

Toate meciurile vor fi complicate, suntem pregătiți, știți abordarea noastră de la meci la meci. Știm că suporterii sunt exigenți, rezultatele pot veni în urmă unei munci foarte bune. Se lucrează destul de bine, am creat un ambient în care oamenii să progreseze uman și sportiv. Rezultatele pot apărea în urma unei munci foarte corecte. Ne gândim la meicul cu Craiova, întâlnim o echipa care își dorește să câștige titlul, e un derby, planificăm și pregătim ușor, ușor meciul”, a concluzionat Burcă

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×