Home > Handbal > Incident de Rasism la Meciul Rapid-Ferencvaros: „Acest om prost să nu mai calce în sală!”

Incident de Rasism la Meciul Rapid-Ferencvaros: „Acest om prost să nu mai calce în sală!”

Beatrice-Edwige-rasism.png

După înfrângerea echipei Rapid în fața lui Ferencvaros, scor 20-23, în grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin, a izbucnit un scandal de rasism.

Beatrice Edwige, pivotul francez al lui Ferencvaros, a denunțat un gest rasist al unui suporter giuleștean la finalul meciului.

În timpul partidei, atmosfera părea una normală. Galeria și-a susținut echipa fără incidente notabile. Totuși, după fluierul final, situația s-a schimbat radical.

În fața presei, Edwige a explicat că un suporter aflat la Tribuna a 2-a a făcut gesturi rasiste. În ciuda încercărilor coechipierelor de a o liniști, Beatrice Edwige a fost surprinsă în lacrimi.

Beatrice, campioană cu echipa națională a Franței, a exprimat dorința ca suporterul să nu mai fie admis vreodată în tribune. Ea a subliniat că atmosfera în sală este de obicei una plăcută și că acest incident nu corespunde cu valorile observate în mod obișnuit la meciurile Rapidului.

,,Nu doresc să generalizez și să pun toți suporterii Rapidului în aceeași oală. A fost vorba doar de un individ nepoliticos. Acest tip de comportament nu este acceptabil în sport, și cu atât mai puțin în viața de zi cu zi. Sper sincer ca acest individ să nu mai fie permis să pășească vreodată în această sală. Din punctul meu de vedere, este un individ lipsit de respect și nu merită să fie asociat cu fanii Rapidului.”, a declarat handbalista.

Vicecampioana României a fost lipsită de jucătoare cheie precum Eliza Buceschi și Alicia Fernandez Fraga. Rapid se află acum într-o situație dificilă în Liga Campionilor, cu doar 7 puncte în grupa B, la 3 puncte în spatele lui Ferencvaros. Pentru a se califica în optimile de finală, giuleștencele au nevoie de rezultate remarcabile în ultimele două meciuri.

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×