Home > Fotbal > Împăcare istorică între FCSB și CSA !? “Se poate găsi o variantă pentru fuziune”

Împăcare istorică între FCSB și CSA !? “Se poate găsi o variantă pentru fuziune”

fuziune-csa-fcsb

Ieri, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis trimiterea procesului privind palmaresul echipei Steaua București spre rejudecare. După această hotărâre, au apărut diverse opinii și variante din partea celor două părți, CSA și FCSB. Una dintre aceasta ar fi fuziunea între cele două.

După ce în 2021, Curtea de Apel București hotărâse să atribuie palmaresul Stelei din 1947 până în 1998 celor de la CSA, cel din 2003 până acum celor de la FCSB, iar cel din 1998 – 2003 a rămas neatribuit, ieri ÎCCJ a trimis acest proces spre rejudecare.

După venirea deciziei, ambele părți au ieșit în spațiul public cu declarații prin care lasă de înțeles că această decizie îi avantajează. Cei de la FCSB merg și mai departe și spun că este luată în calcul inclusiv o fuziune între cele două.

Virgil Boglea : “Eu militez pentru o împăcare între FCSB și CSA”

Virgil Boglea, avocatul Asociației Salvați Steaua, a declarat după aflarea deciziei de la ÎCCJ că el consideră că în afara lui Florin Talpan nimeni de la CSA nu și-a mai exprimat direct opinia în acest conflict.

Boglea consideră că cele două părți ar putea face în sfârșit o împăcare istorică ce ar aduce din nou împreună după aproape 10 ani suporterii celor două echipe.

“Punctul de vedere al CSA a fost exprimat doar de Florin Talpan, care, cu tot respectul pentru dânsul, și nu este în mod ironic, domnia sa a avut în vocabular două sintagme, că noi, Asociația Salvați Steaua, suntem așa zișii acoliți ai patronului echipei care activează în Liga 1, iar avocații clubului din Liga 1 nu fac decât să ducă în eroare, și aici citez din domnia sa, onoratele instanțe. Iată că ÎCCJ ne spune că nu există o asemenea variantă, că niște acoliți nu pot să supună atenției ÎCCJ niște argumente care să o facă să admită în integralitate un recurs și că avocații care au pledat în fața ÎCCJ au avut toate argumentele juridice, faptice și chiar sportive ca să demonstreze că decizia anterioară a fost greșită.

Eu personal militez pentru o împăcare, ca să folosesc un termen de sorginte militară. Din punctul meu de vedere se poate găsi o variantă pentru o fuziune. Împăcarea se putea realiza în 2015, când CSA, prin toate canalele de comunicare, spunea că echipa din Liga 1 este continuatoarea oficială și o recunoștea cu toată tradiția glorioasă, și asta după decizia prin care se anula marca Steaua”, a declarat Boglea în direct la ProSport live.

Conflictul dintre FCSB și CSA a început din 2014 când tribunalul București a hotărât să ia grupării patronate de Gigi Becali dreptul de a folosi marca “Steaua”.

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×