Home > Fotbal > Gabriel Tamaș și-a anunțat retragerea din fotbal: “Psihic nu mai pot”

Gabriel Tamaș și-a anunțat retragerea din fotbal: “Psihic nu mai pot”

Gabi-tamas-retragere-fotbal

Gabriel Tamaș (39 de ani) și-a anunțat astăzi retragerea din fotbal. Acesta a motivat decizia ca find mai mult din cauze psihice decât fizice. 

Tamaș a ajuns la începutul acestui an la Concordia Chiajna, echipă pentru care a de 18 ori și a marcat o dată. În ultima perioadă s-a zvonit că a venit beat la un antrenament, iar la ultimul meci de campionat nu a fost inclus în lot.

În cadrul unei conferințe de presă organizată la Chiajna astăzi, acesta și-a anunțat retragerea din fotbalul profesionist. Deși fizic susține că ar mai putea continua câțiva ani, problemele de ordin mental l-au împins să ia această hotărăre.

Gabi Tamaș: “E greu să mai continui”

Tamaș a declarat că i-a fost extrem de greu să ia această decizie. El susține că deși par un rebel din afară, în interiorul lui este chiar un om emotiv. Acest lucru l-a făcut să clacheze psihic și să hotărască să agațe ghetele în cui.

El a mulțumit familiei lui că l-a susținut în momentele grele și că au trecut peste probleme pe care acesta le-a creat.

“Pentru mine azi e o zi cam tristă. Vă daţi seama, când eşti în fotbal o viaţă întreagă este foarte dificil să te desparţi de ce iubeşti cel mai mult. În viaţa oricărui sportiv vine şi despărţirea. Ca şi jucător, nu ca şi om. Voi continua să stau lângă fotbal, să ajut fotbalul cum pot.

În primul rând, aş vrea să îi mulţumesc tatălui meu, care m-a dus la fotbal când eram mic. Uite că am ajuns să joc până la aproape 40 de ani. Cu toate că mă simt foarte bine, am decis că psihic nu mai pot. Fizic aş putea să mai joc 5-6 ani. Dar eu fiind un rebel, sunt şi un băiat emotiv şi pun totul la suflet. Când ajungi la o vârstă şi într-o perioadă a vieţii te duci acasă şi te gândeşti ce nu ai făcut bine, datorită fotbalului… atunci e greu să mai continui

Vreau să îi mulţumesc şi mamei mele şi soţiei, că a înghiţit foarte multe. Nimeni nu e perfect. La câte prostioare am făcut. Îi spun şi fiicei mele să se mândrească cu tatăl ei… nu ştiu dacă în viitor va mai fi un jucător care să bifeze atâtea echipe”, a declarat Tamaș.

Ce urmează pentru Gabi Tamaș

Tamaș a vorbit și despre ceea ce urmează pentru el după retragere. El a spus că pregătește un proiect de managment fotbalist, iar mai multe detalii va oferi în curând. De asemenea el va urma și cursurile școlii de antrenor.

“Am şi alte planuri pe viitor şi nu puteam să le fac pe ambele. Vreau să continui şi şcoala de antrenori, şi tot ceea ce depinde de managementul fotbalistic, ca să le am şi după aia să decid. Am intrat şi într-un proiect care este global. Veţi auzi mai multe de el zilele care urmează. Care va ajuta foarte mult sportul şi oamenii care consumă calorii. Mai multe nu pot să vă spun. Voi înfiinţa şi o academie… şi ăsta e visul meu. Voi ajuta toţi copiii să aibă ce nu am avut eu când aveam mic, adică toate condiţiile.

Dacă va fi bine, fără bani, dacă nu, cu puţini bani. Nu putem să jecmănim lumea pentru că ştim foarte bine ce situaţie financiară este în ţară

Aş vrea să deschid o academie până în ianuarie şi din ianuarie voi începe cursurile de antrenorat, în funcţie de ce îmi pune la dispoziţie Federaţia. În ianuarie, oricum m-aş fi retras. Nu am mai vrut să aştept până în ianuarie. Nu pot renunţa la ce iubesc cel mai mult, voi face cursurile, dar nu ştiu dacă voi fi antrenor”, a completat Tamaș.

Tamaș a evoluat de-alungul carierei la FC Braşov, Dinamo,  Rapid, Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo, Auxerre, WBA, CFR Cluj, Docaster, Watford, Cardiff, Hapoel Haifa, Astra, U Cluj, FC Voluntari, Petrolul și Concordia Chiajna. În tricoul echipei naționale are 67 de selecții și trei goluri, inclusiv prezența la două partide la Euro 2008.

Ca și trofee, Tamaș are în palmares un titlu al României în 2015 cu FCSB, trei Cupe ale României, Două Cupe ale Ligii și o Supercupă.

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×