Home > Liga 1 > Dinamo – Oțelul 3-1. ,,Câinii Roșii” sfâșie Oţelul pentru a scăpa de ultima poziţie

Dinamo – Oțelul 3-1. ,,Câinii Roșii” sfâșie Oţelul pentru a scăpa de ultima poziţie

Dinamo-Otelul-3-1

În etapa a 26-a din Superliga României, Dinamo a câștigat împotriva Oțelului cu scorul de 3-1.

Rezumatul meciului 

Bucureştenii au început în forță partida de pe stadionul “Arcul de Triumf”. Dennis Politic a deschis scorul în doar al treilea minut al confruntării, dintr-o centrare precisă din partea lui Abdallah.

Gălățenii au reușit să egaleze rapid, după ce arbitrul Andrei Moroiță a acordat penalty, pe care Pop l-a transformat învingând-ul pe portarul Golubovic de la 11 metri.

Dinamo a revenit în avantaj în minutul 34, când Abdallah a depășit cu eleganță apărarea și a centrat perfect în careu, iar Gnahore a finalizat spectaculos.

În prima jumătate a meciului, antrenorul oaspeților, Dorinel Munteanu, era agitat. Munteanu i-a adresat lui Dragan Lovric mai multe reproșuri și și-a arătat nemulțumirea printr-o serie de gesturi nervoase. 

În partea a doua a meciului, antrenorul Oțelului a fost eliminat din zona tehnică.

În minutul 57, Abdallah a avut o ocazie uriașă, dar a trimis mingea departe de poartă dintr-o poziție excelentă. Ulterior, Gnahore putea să își dubleze reușita cu un șut de la distanță, dar intervenția lui Relu Stoian a menținut scorul neschimbat.

În minutul 78, Moroiță a acordat un alt penalty, de data asta pentru Dinamo. A fost acordat după un fault asupra lui Homawoo, iar Abdallah a reușit să îl învingă pe Stoian, înscriind al doilea gol al său din meci.

Loturile celor două formații

Echipa Dinamo a înregistrat următoarea formulă de start:

– Portar: Golubovic

– Linia defensivă: Patriche, Velkovski, Homawoo

– Mijlocul terenului: Moura, Gnahore, Pavicic, Bordușanu

– Atacul: Milanov, Abdallah, Politic

Rezervele lui Dinamo au fost: Railean, Amzăr, R. Grigore, Costin, Al. David, Ilic, Iglesias, N. Roșu, Goncalo, Selmani, Bani, Neagu. Antrenorul echipei a fost Zeljko Kopic.

Echipa ,,dunărenilor” a aliniat următoarea formație de start:

– Portar: Stoian

– Linia defensivă: Jelev, J. Cisse, Lovric, M. Silva

– Mijlocul terenului: Cisotti, Lameira, Teles

– Linia de atac: Maciel, Al. Pop, Bodișteanu

Rezervele echipei Oțelul au fost: Pap, Yabre, Bordun, G. Cîrjan, Ghiocel, A. Rus, Gaitan, Zivulic, Rusevic, Jardan, Adăscăliței, R. Tănasă. Antrenorul echipei a fost Dorinel Munteanu.

I Gotta Feeling

Cu aproximativ o oră înainte de începerea meciului,pe stadion s-a auzit melodia „I Gotta Feeling” a trupei Black Eyed Peas.. Versurile acestei melodii transmit și ceea ce s-a întâmplat pe teren: „simt că această seară va fi una bună”, pentru dinamovişti. Câinii roşii și-au continuat seria victoriilor după ce în etapa precedentă au învins Farul tot cu două goluri diferenţă.

După acest rezultat, Dinamo a ajuns la 22 de puncte în clasament și a urcat pe locul 15, în locul lui FC Botoșani, care este noua ,,lanternă roșie”. De cealaltă parte, Oțelul este pe locul 11, cu 31 de puncte.

Într-un moment aparent neînsemnat, mijlocașul Eddy Gnahore a reușit să-și transforme prestația pe teren. Cu doar trei minute înainte de startul meciului, pe când se afla deja pe gazon, Gnahore a resimțit un disconfort și a solicitat rapid staff-ului o altă pereche de ghete. Această mică ajustare a avut un impact surprinzător, deoarece mijlocașul francez a avut o prestație solidă pe tot parcursul meciului, culminând cu golul care a adus echipei sale avantajul de 2-1. 

După ultima victorie, echipa “Câinilor” a acumulat 22 de puncte. Acum se află pe penultimul loc în clasament. Următorul lor test va fi un meci în deplasare împotriva echipei CFR Cluj. În continuare, vor urma confruntările acasă cu Hermannstadt, apoi o deplasare pe terenul lui Poli Iași și, în final, un meci pe teren propriu cu UTA.

Cu excepția întâlnirii din ,,Gruia”, Dinamo va întâlni doar echipele care se află în partea inferioară a clasamentului. Acest program le oferă oportunitatea de a acumula puncte și de a-și consolida poziția în lupta pentru menținerea în Superliga.

De cealaltă parte, Oțelul este pe locul 11, cu 31 de puncte.

 

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×