Home > Fotbal > Dică, după calificarea în grupele Conference League: “Sunt talisman la FCSB”

Dică, după calificarea în grupele Conference League: “Sunt talisman la FCSB”

nicolae-dica-calificare-conference-league

FCSB a reușit calificarea în grupele unei competiții europene după cinci ani de așteptare. Antrenorul, Nicolae Dică a oferit prima reacție după meciul din Norvegia.

FCSB a învins-o în deplasare pe Vikingur cu scorul de 3-1 și cu scorul general de 4-3 a reușit să se califice în grupele Conference League. Pentru roș-albastri au punctat Edjouma, Andrei Cordea și Risto Radunovic din penalty.

După o pauză de cinci ani, când FCSB reușea să iasă din grupele Europa League, formația din Berceni ajunge din nou în această fază a unei competiții europene.

Nicolae Dică: “Sunt mândru să îi antrenez”

Nicolae Dică a oferit prima reacție după calificarea celor de la FCSB. Antrenorul roș-albastrilor a declarat că este unul dintre cele mai frumoase momente din cariera lui și că este mândru de elevii săi.

“E unul dintre cele mai importante momente din cariera mea. Am mai reușit în urmă cu patru ani să duc echipa în grupele Europa League și chiar să ieșim. Contează că am reușit această calificare pentru acești băieți minunați pe care îi antrenez, sunt mândru de ei. Îmi doream foarte mult pentru ei, sunt tineri și aveau nevoie de calificare pentru moral. Au calități, îi văd zi de zi cum se antrenează și sunt mândru că îi pot antrena.

Am început foarte bine jocul, am reușit și să marcăm. Am primit acel gol dintr-o greșeală, acel 11 metri, dar important e că în repriza a doua am schimbat jocul și am marcat două goluri, dar și să avem alte ocazii de a marca. Dezamăgirea de la pauză a fost că nu am marcat mai multe goluri. Vreau mai multă concentrare în fața porții.

Mi-au plăcut toți jucătorii. Toți au dat dovadă de atitudine bună. Îmi place acest grup, e din ce în ce mai puternic și d-asta sunt mândru că pot să-i antrenez”, a declarat Dică în direct la Pro Arena.

Dică: “Obiectivul principal este campionatul”

Tehnicianul celor de la FCSB a spus că deși este o performanță calificarea din această seară, principalul obiectiv rămâne bătălia pentru campionat. Dică a mai spus că simte că a purtat noroc echipei și că așteaptă în continuare întărire.

Da, Risto are sânge rece, e un jucător cu experiență, el execută cel mai bine penalty-urile la noi. Era un moment important, în minutul 90, iar cu experiența lui…

Dacă mă întrebai în timpul meciului, spuneam că nu sunt talismanului echipei, mă gândeam că doar mie mi se poate întâmpla să ratăm atât. Dar iată că sunt talisman. Sunt și un norocos. Mă bucur că după atât timp am reușit să ne calificăm.

Eu îmi doresc să ieșim din grupe, dar acum trebuie să ne axăm pe campionat, să punem mai mare preț pe cest lucru. Obiectivul nostru principal este acum campionatul. 

Mie îmi place să joc cu echipe puternice, cu echipe care încearcă să joace fotbal, care își doresc să joace un fotbal ofensiv. Vreau să jucăm în grupe cu echipe cât mai bune, vreau ca oamenii să vină la meciuri și să vadă echipe puternice.  

Imi doresc transferuri. Mai vreau un atacant și un fundaș central. Mi-aș dori. Sperăm să se întâmple. Dacă nu, voi merge în continuare cu cei pe care îi am la dispoziție. Am jucat cu jucători de 2000, 2001, 2002, 2003 titulari. Îmi place să le dau încredere pentru că dau totul pentru echipă. Nu mă pot supăra pe ei când greșesc. Eu mă supăr când nu au reacție, nu că nu dau un gol în vinclu“, a concluzionat Dică.

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×