Home > Fotbal > CSA Steaua, nevoită să arate acte cerute de fanii FCSB

CSA Steaua, nevoită să arate acte cerute de fanii FCSB

csa-steaua-acte-fani-fcsb

După înfrângerea dură suferită acum două zile pe teren propriu, scor 0-4, contra celor de la Csikzsereda, CSA Steaua primește o nouă lovitură. Instanța i-a obligat pe “militari” să arate actele solicitate de către cei de la Asociația “Salvați Steaua”, o entitate înființată de fanii FCSB.

Tribunalul București a decis că actele cerute de către Asociația “Salvați Steaua” sunt de interes public, astfel că oficialii militarilor sunt obligați să prezinte mai multe acte solicitate de fanii FCSB. Este vorba despre actul de transfer din anul 1998 a secției de fotbal de la CSA la AFC Steaua.

Totodată, cei de la CSA vor mai trebui să prezinte și actul constitutiv al actualei echipe de fotbal înființată în 2017.

CSA a fost obligat să ne comunice informațiile de interes public

Cei de la Asociația “Salvați Steaua” au dat un comunicat prin care explică pe îndelete urmările deciziei Tribunalului București.

“1 an, 3 luni și 27 de zile – perioada necesară pentru motivarea hotărârii judecătorești prin care CSA a fost obligat să ne comunice informațiile de interes public. Am îndrăzni să cităm finalul primului volum din Moromeții: „timpul nu mai avea răbdare”!

După o lungă așteptare avem hotărârea integrală prin care ni s-a admis cererea de chemare în judecată formulată împotriva refuzului Clubului Sportiv al Armatei de a ne comunica date esențiale pentru identitatea juridică și sportivă a fostei secții de fotbal de performanță, desprinsă de clubul „mamă” în 1998.
În urma analizei hotărârii comunicate astăzi, 25.08.2022, vom prezenta suporterilor steliști în integralitate motivele (pertinente) avute în vedere de instanță pentru a dispune astfel și ce vom face în continuare.

Cert este că Tribunalul București „constată că pârâtul este o autoritate publică în sensul art. 2 lit. a) din Legea nr. 544/2001, întrucât este o structură a Ministerului Apărării Naționale, care este o autoritate publică centrală, iar informațiile solicitate de reclamantă prin cererea nr. RP-476/17.07.2020 sunt informații de interes public deoarece privesc activitatea pârâtului.” Totodată, „Pârâtul nu a justificat încadrarea informațiilor solicitate de reclamantă în categoria informațiilor exceptate de la comunicare (…)” și „nu a explicat cum ar putea fi afectat dreptul său la apărare în litigiile aflate pe rolul instanțelor de comunicarea către reclamantă a informațiilor solicitate de aceasta.”

Prin urmare, Clubul Sportiv al Armatei este obligat să comunice:

– Decizia/ordinul/actul juridic prin care, în aprilie 1998, secția de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei, precum și continuitatea sportivă și tradițiile glorioase ale acestei secții au fost transferate către Asociația Fotbal Club Steaua București;
– Regulamentele de organizare a Clubului Sportiv al Armatei din aprilie 1998 până în prezent;
– Decizia de „înființare a unei echipe de fotbal” edictată/emisă de Clubul Sportiv al Armatei, potrivit Monitorului Oficial nr. 533 din 21 aprilie 2017, precum și actele juridice care au fundamentat și au creat condițiile specifice propice ale acestui demers de înființare a unei echipe de fotbal.
Revenim cu aspecte desprinse din hotărârea motivată”, se arată în comunicatul postat de către ASS.

Am făcut un pas important pentru clarificarea problemelor identității

Avocatul “Asociației Salvați Steaua” se arată mulțumit de decizia instanței. Acesta consideră că este o decizie firească și că este un pas mare făcut în rezolvarea “războiului” pentru identitatea Stelei.

“Motivarea hotărârii care ne-a fost comunicată astăzi înseamnă, practic, o confirmare a scopului pentru care a fost înființată Asociația Salvați Steaua, în sensul că am făcut un pas important pentru clarificarea problemelor identității cele mai mari echipe din fotbalul românesc.

Instanța ne-a dat dreptate, a considerat așa cum am făcut-o și noi încă din iulie 2020, că modul în care s-a desprins secția de fotbal în 1998, modul în care a fost organizat clubul Armatei din 1998 și până în prezent, precum și decizia de înființare a unei echipe de fotbal noi începând cu sezonul 2017-2018, constituie informații de interes public, iar ascunderea lor este nelegală.

În continuare Asociația Salvați Steaua își va continua demersurile pentru aflarea adevărului în legătură cu fosta secție de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei și speră ca reprezentanții acestui club să înțeleagă importanța hotărârii comunicate astăzi și să nu mai cheltuie alți bani publici pentru promovarea unor căi de atac care se vor dovedi oricum inutile”, a declarat Boglea pentru Prosport.

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×