Home > News > Debut de senzație pentru Ollie Bearman, în Formula 1 la Jeddah

Debut de senzație pentru Ollie Bearman, în Formula 1 la Jeddah

ollie_bearman_f1_debut

Pilotul britanic în varsta de doar 18 ani și 10 luni şi-a facut debutul în Formula 1, la Marele Premiu al Arabiei Saudite pentru Scuderia Ferrari, ținându-i locul lui Carlos Sainz diagnosticat cu apendicită în ziua de vineri. 

 

Cu doar o oră de antrenament în spate și fără să fi condus vreodată o mașină de Formula 1 în condiții de noapte, Bearman a fost la doar 0,036 secunde distanță de a-l depăși pe Lewis Hamilton și de a avansa în Q3. 

În urma calificarilor Ollie Bearman a fost al 11-lea cel mai rapid, începând cursa pe locul 11, alături de Lance Stroll pe 10 şi Alexander Albon pe 12. 

Pilotul a reuşit nu numai să termine cursa cu succes, dar şi să obțină 6 puncte pentru echipa terminând pe locul 7 în prima lui cursă de Formula 1. Ollie a reuşit să obțină şi titlul de driver of the day, cucerind inimile fanilor formulei 1 

Întrebat ulterior cum se simte, Bearman a răspuns: “Distrus. Din punct de vedere fizic, a fost o cursă foarte dificilă! Mai ales spre final, când aveam cei doi băieți în spate, pe anvelope moi, a trebuit practic să dau totul și a fost o cursă mentală dificilă, așa cum mă așteptam, și fizic m-am luptat și eu, dar a fost o distracție minunată acolo.”

 

 

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×