Home > Alte sporturi > Craps pentru începători, află totul aici

Craps pentru începători, află totul aici

craps-pentru-incepatori

Craps este un joc de noroc fascinant și extrem de popular în cazinourile din întreaga lume, mai ales pentru persoanele care prefera jocurile care oferă pariu gratuit fără depunere. Pentru cei care sunt la început de drum în acest univers al jocurilor de cazino, Craps poate părea inițial intimidant din cauza aspectului său complex și a numeroaselor opțiuni de pariere. Cu toate acestea, scopul acestui articol este să ofere o introducere prietenoasă și accesibilă pentru cei care doresc să afle mai multe despre Craps și să înceapă să se bucure de acest joc incitant.

Ce este jocul de Craps?

Craps-ul este un joc de masă care se joacă cu două zaruri, o masă specială și jetoane pentru pariuri. Scopul jocului este de a prezice rezultatul aruncării zarurilor. Este un joc de noroc care oferă o combinație de emoție, anticipare și șansă.

Regulile de bază ale Craps-ului sunt relativ simple, dar există numeroase tipuri de pariuri pe care le poți plasa, ceea ce poate părea complicat la început.

Cum se joacă?

Jocul de Craps are o structură organizată în runde, iar fiecare rundă aduce un nivel nou de anticipare și emoție. În această atmosferă vibrantă, unul dintre jucători este desemnat să fie trăgătorul și să arunce zarurile pe masa special concepută. Restul jucătorilor au ocazia de a plasa diverse pariuri pe rezultatul aruncării zarurilor. Scenariul este în continuă schimbare, iar obiectivul este de a anticipa corect combinația de numere care va apărea atunci când zarurile se vor opri.

În Craps, diversitatea pariurilor disponibile adaugă complexitate și profunzime jocului. Jucătorii pot opta pentru pariuri mai simple sau pot alege să abordeze variante mai complexe, în funcție de nivelul lor de experiență și confort. Câștigurile sunt variate, reflectând dificultatea fiecărui pariu plasat, ceea ce face ca fiecare rundă să fie o experiență unică și plină de provocări.

Pe lângă componenta de strategie și noroc, Craps-ul oferă și o dimensiune socială semnificativă. Jucătorii se pot bucura de o interacțiune plină de energie și camaraderie în jurul mesei de joc. Conversațiile animate, încurajările și manifestările de bucurie sau dezamăgire contribuie la crearea unei atmosfere captivante și la consolidarea legăturilor dintre participanți. Astfel, Craps-ul nu este doar un joc de noroc, ci și o experiență socială memorabilă care leagă oameni în jurul unei mese de joc plină de suspans și distracție

Obiectivul

Scopul fundamental al Craps-ului constă în a anticipa corect rezultatul aruncării zarurilor făcute de trăgător. Într-un cazinou tradițional, zarurile cad aleatoriu, dar în mediul online, valoarea zarurilor este determinată de un generator de numere aleatorii.

În esență, Craps este un joc de noroc în care pariezi pe faptul că valoarea celor două zaruri va fi fie 7 sau 11 (cunoscut sub numele de “Pass” sau “come out roll”), fie 2, 3 sau 12 (denumit “crap out”). Aceste două categorii de rezultate sunt semnificative în Craps, iar strategiile de pariere depind de ele.

Deși unii ar putea argumenta că Craps este un joc predominant bazat pe noroc, cu experiența și practica, vei dezvolta o înțelegere mai profundă a diferitelor tipuri de pariuri și a modului în care să le aplici cu succes. În acest fel, vei putea să-ți îmbunătățești abilitățile în joc și să iei decizii mai informate în timpul rundelor de Craps.

Reguli

În lumea Craps-ului, regulile rămân constante și ușor de înțeles, indiferent dacă joci într-un cazinou fizic sau online. Jocul începe întotdeauna cu un pariu pe linia de trecere, iar prima decizie pe care o vei lua este legată de ceea ce crezi că va arunca trăgătorul cu cele două zaruri. Acesta este momentul în care poți plasa un pariu “Pass Bet,” anticipând că zarurile vor totaliza 7 sau 11 (cunoscut sub numele de “Come Out Roll”) pentru a câștiga, sau un pariu “Don’t Pass Bet,” pariind pe faptul că rezultatul va fi 2, 3 sau 12, adică “Craps,” pentru a pierde. Această primă aruncare a zarurilor este numită “Come Out Roll” și este întotdeauna efectuată de trăgător.

Această rundă se încheie atunci când totalul zarurilor este 7 sau 11 (considerat un rezultat “neutru”) și pariorii care au optat pentru “Pass Bet” câștigă. În caz contrar, dacă totalul este 2, 3 sau 12 (denumit “Craps”), atunci pariorii care au ales “Don’t Pass Bet” câștigă.

Cu toate acestea, dacă valoarea zarurilor este 4, 5, 6, 7, 8, 9 sau 10, atunci se formează un “Punct” și începe următoarea fază a jocului, când mai multe pariuri sunt implicate. Un pion este plasat pe numărul de “Punct” de către dealer pentru a ajuta jucătorii să-și urmărească pariurile. Trăgătorul aruncă din nou zarurile, iar ciclul se repetă până când trăgătorul aruncă fie 7, fie același număr “de Punct.” La această etapă, jocul se încheie, și un nou trăgător preia dacă rezultatul este 7 sau rămâne același trăgător dacă “Punctul” este aruncat din nou.

Concluzie

Aventura Craps-ului așteaptă, iar cu cunoștințele acumulate aici, ești pregătit să te alături mesei de joc și să te bucuri de toate aspectele fascinante pe care acest joc le oferă. Înainte de a arunca zarurile, asigură-te că ți-ai însușit regulile de bază și ești pregătit pentru o experiență plină de adrenalină. Bucura-te de fiecare rundă, de interacțiunea cu ceilalți jucători și de anticiparea rezultatelor – Craps-ul este gata să îți ofere o aventură senzațională în lumea jocurilor de noroc!

 

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×