Home > Tenis > Carlos Alcaraz și-a anunțat programul în acest sfârșit de sezon

Carlos Alcaraz și-a anunțat programul în acest sfârșit de sezon

carlos-alcaraz-final-de-sezon

Cu 52 de victorii și cinci titluri, Carlos Alcaraz, în vârstă de 19 ani, a fost jucătorul sezonului până acum. Tânărul spaniol a cucerit două titluri ATP 500, două titluri Masters 1000 și primul său turneu major la recent încheiatul US Open. Carlos și-a consolidat un avans sănătos în fața lui Rafael Nadal și a celorlalți jucători și va încerca să încheie sezonul ca fiind cel mai tânăr jucător lider ATP la sfârșitul anului.

Alcaraz se află în prezent acasă, reîncărcându-și bateriile după US Open și Cupa Davis și petrecând timp cu familia și prietenii. După aceea, tânărul jucător va începe programul de toamnă și va încerca să rămână pe tronul ATP.

Carlos va juca la Astana, Basel, Mastersul de la Paris, Turneul Campionilor și finala Cupei Davis, sperând să obțină mai multe titluri și puncte valoroase. Spaniolul a început sezonul din afara top-30 și nu a avut nevoie de prea mult timp pentru a se regăsi printre primii jucătorii ai lumii.

Carlos a cucerit titlul ATP 500 la Rio de Janeiro, înainte de a pierde în fața lui Rafael Nadal în semifinala de la Indian Wells. Ibericul a cucerit titlul la Miami două săptămâni mai târziu, devenind al treilea cel mai tânăr campion Masters 1000! Carlos și-a mai adăugat încă o coroană ATP 500 în palmares la Barcelona, ridicând trofeul și intrând în top 10 în săptămâna următoare.

Cu un impuls moral de partea sa, adolescentul i-a învins pe Rafael Nadal, Novak Djokovic și Alexander Zverev în drumul spre al doilea titlu Masters 1000 acasă, la Madrid.

Carlos Alcaraz va mai participa la încă cinci turnee în restul anului 2022.

Punând ochii pe tronul ATP, Alcaraz a fost eliminat în sfertul de finală de la Roland Garros și a pierdut în meciurile pentru titlu de la Hamburg și Umag în săptămâni consecutive.

Carlos și-a revenit la US Open și a învins șapte rivali pentru a deveni al șaptelea cel mai tânăr campion la un turneu major din era Open. Spaniolul a salvat o minge de meci împotriva lui Jannik Sinner în sferturile de finală și i-a eliminat pe Frances Tiafoe și Casper Ruud în drumul spre cel mai bun moment al carierei.

“Vreau să ajung acasă și să-mi văd din nou familia. Părinții mei au fost la Cupa Davis, dar eu mă gândeam la alte lucruri. Aștept cu nerăbdare să stau cu familia mea, să mănânc cu ei și să stau cu ei. Mă gândesc la tenis aproape tot timpul anului și sunt momente în care te saturi și vrei să te deconectezi.

Să fiu cu familia și prietenii mei mă ajută. După pauză, voi juca la Astana, Basel, Paris, Turneul Campionilor și finala Cupei Davis. Voi încerca să termin sezonul ca nr. 1 mondial”, a declarat Carlos Alcaraz.

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×