Home > Tenis > Carlos Alcaraz este noul rege de la Wimbledon

Carlos Alcaraz este noul rege de la Wimbledon

carlos-alcaraz-campion-wimbledon

Carlos Alcaraz a câștigat pentru prima dată titlul la Wimbledon la simplu masculin, punând capăt dominației recente a lui Novak Djokovic printr-o victorie uluitoare.

Spaniolul Alcaraz, în vârstă de 20 de ani, a revenit după un început dificil pentru a se impune cu 1-6 7-6 (8-6) 6-1 3-6 6-4 în fața campionului în exercițiu.

Djokovic se îndrepta spre a cincea victorie consecutivă, al optulea triumf la Wimbledon și al 24-lea turneu major – toate acestea fiind recorduri de neegalat.

Dar sârbul în vârstă de 36 de ani a fost depășit de Alcaraz, principalul favorit, care și-a subliniat clasa prin câștigarea celui de-al doilea titlu major.

Alcaraz, care a câștigat primul său titlu de Mare Șlem la US Open anul trecut, a sărbătorit arucându-se pe iarba de pe central și trimițând o minge în mulțime după ce a fructificat prima minge de meci.

Majoritatea celor prezenți pe terenul central, printre care se aflau Prințul și Prințesa de Wales, actorul Brad Pitt și dublul câștigător Andy Murray, s-au ridicat în picioare pentru a-l aclama pe cel mai nou campion al All England Club.

Așa cum dictează acum tradiția, Alcaraz a urcat în fugă scările de la teren până la loja sa și l-a îmbrățișat pe antrenorul Juan Carlos Ferrero, alături de familia și prietenii săi.

Alcaraz este al treilea cel mai tânăr jucător care câștigă titlul de la Wimbledon în era Open, după Boris Becker, în vârstă de 17 ani, în 1985, și Bjorn Borg, în vârstă de 20 de ani, în 1976.

 

Alcaraz: “Sunt cu adevărat mândru de mine”

La festivitatea de premiere, pustiul minune din Murcia a declarat că oricare ar fi fost rezultatul partidei ar fi fost mândru pentru felul în care a luptat în această finală. Alcaraz a fost abia la a patra participare la un turneul pe iarbă.

“E un vis devenit realitate. Dar și dacă pierdeam, aș fi fost foarte mândru de mine și de ce am făcut. Fac parte din istorie în acest turneu și e incredibil. Sunt mândru de ce am realizat, sunt mândru de echipa mea și de munca pe care o depunem în fiecare zi.
După primul set, mi-am spus: “Carlos, trebuie să mărești nivelul tenisului, altfel îi vei dezamăgi pe cei care au venit să te vadă”, a declarat Alcaraz imediat după meci.

 

 

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×