Home > Fotbal > Al-Ittihad a refuzat să joace în AFC Champions League din cauza unei statui

Al-Ittihad a refuzat să joace în AFC Champions League din cauza unei statui

Al-Ittihad este protagonista unui scandal uriaș în Liga Campionilor Asiei. Jucătorii formației saudite au refuzat să joace meciul cu Sepahan, din cauza unui bust ce înfățisa un fost lider iranian. Al-Ittihad își motivează decizia prin regulamentul FIFA care interzice demonstrațiile politice pe stadioane.

Relațiile dintre Arabia Saudită și Iran au fost, de-a lungul istoriei, tensionate. Timp de 8 ani, cluburile saudite nu au jucat în Iran, iar meciul dintre Al-Ittihad și Sepahan a provocat o controversă uriașă.

Al-Ittihad a refuzat să joace din cauza bustului lui Soleimani

Jucătorii lui Al-Ittihad au refuzat să joace meciul cu Sepahan din cauza amplasării statuii lui Qassem Soleimani, fostul lider al Corpului Gardienilor Revoluției Islamice. Acesta a coordonat operațiunile Iranului în Orientul Mijlociu. Totodată, arabii susțin că deciziile fostului lider iranian au provocat majore pierderi financiare.

Bustul lui Soleimani a fost amplasat în fața tunelului care duce spre terenul de joc. Formația saudită a considerat aceste gest ca fiind provocator. Astfel, Al-Ittihad a decis să boicoteze duelul.

Înaintea ieșirii la încălzire, oficialii clubului arab au solicitat ca statuia lui Soleimani să fie scoasă, dar gazdele nu s-au conformat. Al Ittihad își motivează decizia prin reglementările FIFA, care interzic mesajele și demonstrațiile politice pe stadioane.

Managerul lui Sepahan, Mohammed Saket a declarat, la televiziunea iraniană de stat, că vor sesiza AFC despre incident.

,,Cererea echipei Al-Ittihad a fost în afara obiceiurilor sportive și împotriva principiilor jocului“, a spus conducătorul formației gazdă.

Relațiile diplomatice dintre Arabia Saudită și Iran au fost restabilite, dar tensiunile rămân

Arabia Saudită și Iran au restabilit relațiile diplomatice, anul acesta, în martie, printr-un acord ce a fost realizat în China. Datorită acestui acord, AFC a decis ca formațiile arabe să poată juca în Iran, după mai mulți ani în care duelurile dintre formațiile acestor state s-au desfășurat la Doha și Dubai.

Al Nassr a fost prima echipă saudită care a jucat la Teheran, după îmbunătățirea relațiilor dintre cele două națiuni. Formația la care evoluează Cristiano Ronaldo a întalnit, în septembrie, pe Persepolis. Arabii s-au impus cu scorul de 2-0, grație reușitei lui Qasem și a unui autogol.

Articole Asemanatoare
dragusin_tottenham_transfer
Edward Iordănescu, reacţie după transferul lui Drăguşin: ,,Radu e acum locomotiva la nivel de exemplu!”
Mircea Lucescu a demisionat la sfârșitul meciului cu Șahtior
fcsb-revine-in-ghencea
FCSB a desemnat un agent să găsească un atacant în Africa de Sud! Când va pleca acesta
Frank Lampard ar putea prelua banca tehnică a lui Rangers

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×