Home > Liga 1 > ”U” Cluj, atac la CS Universitatea Craiova: ”Sunt ultimii care ar trebui să vorbească despre fotbal finanțat din banii statului”

”U” Cluj, atac la CS Universitatea Craiova: ”Sunt ultimii care ar trebui să vorbească despre fotbal finanțat din banii statului”

u-cluj-comuicat-csu-craiova

Oficialii lui “U” Cluj au oferit o replică dură celor de la CS Universitatea Craiova după ce au fost acuzați de către aceștia că iau decizii la ordin politic.

Eugen Neagoe a încercat la sfarșitul anului trecut să ajungă la o înțelegere cu conducerea “șepcilor roșii” de a îsi rezilia de comun acord contractul de antrenor al lui “U” pentru a prelua gruparea patronată de Mihai Rotaru. Tehnicianul în vârstă de 55 de ani nu a primit acceptul celor din Cluj astfel că a trecut la rezilierea unilaterală. Inevitabil acest lucru a dus conflictul la comisiile FRF, iar până la o soluționare Neagoe nu avea voie să să stea pe banca oltenilor.

Cei de la CS Universitatea Craiova au emis în această dimineață un comunicat adresat suporterilor în care anunță că absența lui Neagoe de pe banca oltenilor se știa de câteva săptămâni însă acest lucru nu va afecta echipa, fiind luate toate măsurile de precauție. Totodată, aceștia consideră că acest lucru se întâmpla din cauza deciziilor luate de primarul Clujului, Emil Boc, care ar conduce din umbra pe “U”.

U Cluj replică acidă pentru olteni: “Clubul din Craiova este ultimul care ar trebui să vorbească despre politizare”

Reacția ardelenilor nu a întârziat să apară. Oficialii lui “U” au emis un comunicat postat pe pagina oficială de facebook a clubului în care au dezmințit orice implicare a lui Emil Boc la echipă. De asemenea, aceștia le-au răspuns în termeni duri oltenilor, considerând că gruparea din Bănie ar trebui să fie ultima echipă care aduce în discuție implicarea politicului în fotbal.

“FC Universitatea Cluj respinge tentativa Universității Craiova de politizare a cazului antrenorului Eugen Neagoe, de fapt doar o jalnică perdea de fum aruncată în ochii suporterilor craioveni pentru a le ascunde adevărul.

Clubul din Craiova încearcă, în același timp, să pună presiune pe comisiile Federației Române de Fotbal care judecă dosarul lui Eugen Neagoe. 

Adevărul este că primarul Emil Boc nu are nicio legătură cu situația în care se află acum Eugen Neagoe, iar avocații care reprezintă FC Universitatea Cluj în acest caz nu sunt angajați de primar sau de Primărie, ci colaborează de mai bine de trei ani cu clubul nostru.

Adevărul este că Eugen Neagoe știa, încă de la prima întâlnire cu conducerea clubului nostru după ce și-a anunțat intenția de a “părăsi corabia”, că nu i se va permite rezilierea pe cale amiabilă a contractului de antrenor principal și că rezilierea unilaterală la care a apelat va trece, obligatoriu, prin comisiile Federației Române de Fotbal.

Adevărul, pe care suporterii craioveni merită să îl știe, este că Eugen Neagoe va putea semna un contract de antrenor principal doar în momentul în care comisiile vor emite o decizie definitivă.

Adevărul este că, dincolo de desconsiderarea contractului semnat cu FC Universitatea Cluj, Eugen Neagoe și-a încălcat cuvântul dat conducerii clubului nostru, suporterilor și orașului. Acum doar suferă consecințele acestui gest. 

Adevărul este că, înainte să primească oferta de a antrena FC Universitatea Cluj, Eugen Neagoe nu mai stătuse pe banca unei echipe din 8 mai 2021.

Adevărul este că, prin abandonarea proiectului pe care și l-a asumat la Cluj, Eugen Neagoe a pus FC Universitatea Cluj într-o situație ingrată cu doar câteva zile înainte de reunirea lotului.

Adevărul este că Eugen Neagoe a părăsit echipa la doar câteva zile după ce generase el însuși o situație complicată la nivelul echipei, anunțând o serie de fotbaliști că nu mai fac parte din planurile sale pentru 2023.

Se spune că “tot răul e spre bine”. Avem speranța că așa vor sta lucrurile și în acest caz.

P.S. De asemenea, sperăm că insinuarea cu iz de amenințare a clubului din Craiova, care avansează ideea că ar putea să obțină rezultate defavorabile cu FC Botoșani și AFC Hermannstadt, influențând astfel artificial lupta din partea inferioară a clasamentului, este doar o gravă eroare de comunicare (și nu altceva), care poate, însă, afecta imaginea și integritatea competiției.

P.S. 2 Clubul din Craiova este ultimul care ar trebui să vorbească despre politizare și despre fotbal finanțat, ca sursă inițială, din bani ai Statului Român.” ,se arată în comunicatul emis de Universitatea Cluj.

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×