Home > Alte sporturi > România înfruntă barajul pentru sferturile de finală la Campionatul Mondial de polo pe apă

România înfruntă barajul pentru sferturile de finală la Campionatul Mondial de polo pe apă

https://media.prosport.ro/aV_Y0emzQV_fLL1__IZKEkPK1UE=/1280x720/smart/filters:contrast(5):format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.prosport.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F02%2FRomania-meci-decisiv-cu-Muntenegru-la-polo-pe-apa-pentru-un-loc-la-Paris-2024.png

Naționala de polo a României se pregătește pentru un meci crucial de baraj după ce a încheiat grupa D la Campionatul Mondial de polo pe apă cu o înfrângere suferită în fața Italiei, cu scorul de 16-10. Partida disputată la Doha a determinat ocuparea locului trei în grupă pentru tricolori, care acum se vor lupta pentru un loc în sferturile de finală.

Tricolorii pierd împotriva Italiei și se pregătesc pentru meciul decisiv

În meciul contra Italiei, România a avut o prestație impresionantă. Din păcate nu a reușit să țină pasul cu echipa italiană, care și-a impus jocul în ultimele două sferturi.

Marcatorii pentru echipa României au fost Vlad Georgescu, autor a 3 goluri, Matei Lutescu și Tudor Fulea cu câte 2 goluri fiecare. Andrei Prioteasa, Silvian Colodrovschi și Andrei Neamţu au câte un gol marcat.

România va juca acum un meci de baraj împotriva echipei clasate pe locul al doilea în Grupa C. Adversarii pot fi Serbia, Muntenegru, SUA sau Japonia.

În urma rezultatelor din grupă, Ungaria a ocupat primul loc și s-a calificat direct în sferturile de finală. Italia a terminat pe locul doi, urmată de România pe locul trei. Kazahstanul a ocupat ultimul loc și va evolua pentru pozițiile 13-16.

Următorul pas: meciul de baraj

Meciul de baraj al României este programat pentru data de 11 februarie. În caz de succes, echipa va avansa în sferturile de finală, programate pentru 13 februarie.

Campionatul Mondial de polo pe apă de la Doha 2024 este deosebit de important. Poate oferi patru locuri pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Până în prezent, Franța, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania și Australia sunt deja calificate. România vizează acum o revenire la Jocurile Olimpice după 12 ani de absență.

Echipa României s-a calificat la Campionatul Mondial de la Doha datorită prestației din Campionatul European, unde a ajuns în sferturile de finală și a ocupat locul 8.

Această competiție este o șansă pentru România să demonstreze încă o dată potențialul său și să se impună la nivel internațional în lumea polo-ului pe apă.

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×