Home > Alte sporturi > Ce putem învăța de la profesioniștii la Blackjack?

Ce putem învăța de la profesioniștii la Blackjack?

sportpost.ro (2)

Dacă ești pasionat de blackjack, atunci știm sigur că dorești să-ți îmbunătățești jocul. Nu există metodă mai bună de a învăța decât direct de la jucătorii profesioniști de blackjack. Iar dacă ești fan acest joc de cărți și te joci destul de des, atunci nume precum Bryce Carlson, Arnold Snyder și Stanford Wong.

 

Citește ghidul de astăzi și vezi cum faci strategii eficient, cum îți mărești șansele de câștig și chiar sfaturi direct de la cei mai tari jucători de blackjack din lume. Nu vrem să părem dramatici, dar dacă vrei să ai succes, este imperativ să asculți de sfaturile celor care au reușit în blackjack.

Strategii eficiente

 

Bineînțeles, nu mai are rost să insistăm asupra lucrurilor evidente: trebuie să cunoști la perfecție regulile jocului pe care îl încerci. Aceasta este condiția fundamentală pentru succesul în orice domeniu. Altfel, riști să fii prins în offside.

 

În afară de teorie, poți să și exersezi la blackjack de tip slot online. Acestea sunt jocuri simple, virtuale, pe care le poți juca și în versiunea gratuită. Ca să te perfecționezi, ai nevoie de antrenament.

 

Familiaritatea cu jocul și cu regulile sale te ajută apoi să stabilești metode eficiente cu care îți crești la maxim șansele de câștig. Dar reține, nicio strategie nu îți garantează succesul. În blackjack, la fel ca în orice alt joc de noroc, nu ai o formulă magică ce îți va aduce câștigul. Dar asta nu înseamnă că nu îți vei mări probabilitatea de câștig.

 

Vei avea un succes mai mare, dar acesta se vede în timp, pe măsură ce aplici strategiile eficiente într-un mod corect.

 

Strategiile de bază sunt:

 

 • Împarte întotdeauna mâna cu Ași.
 • Nu împărți mâna cu decari.
 • Cunoaște versiunea de blackjack pe care o joci.
 • Ajustează strategiile în funcție de joc și alege numai jocurile pe care le cunoști foarte bine.
 • Administrează-ți bugetul. Stabilește-ți un țel pentru câștiguri și o limită de pierdere. Joacă cel puțin 100 de unități de pariere pentru o sesiune de 4 ore. O unitate de pariere este o valoare fixă pentru o miză. Poate fi 2 lei, 5 lei sau alta. La blackjack, este foarte simplu să ții evidența pentru că pariezi în jetoane.

Cum putem avea șanse mai bune?

 

În acest capitol, discutăm despre câteva strategii pe care le poți aplica în jocul tău. Cu acestea, vei avea șanse mai bune de câștig. Pe internet, vei găsi o sumedenie de strategii, unele eficiente, iar altele mai puțin eficiente. Nu ne vom referi la strategii de pariere precum Martingale, unde îți crești miza după fiecare câștig. Vorbim în schimb despre strategii pe care le aplici la jocul propriu-zis.

Contorizează cărțile

 

Contorizarea cărților este o abilitate care pare grea la prima vedere, dar esențială pentru orice jucător profesionist de blackjack. Este mai simplu decât pare, mai ales dacă ai un sistem bine pus la punct.

 

Matematicianul Edward Thorp a creat un mod foarte simplu prin care contorizezi cărțile în funcție de valorile lor. Acorzi valori numerice tuturor cărților care apar pe masă, după modelul de mai jos:

 

 • Cărțile de la 2 la 6 vor avea valoarea +1.
 • Cărțile de la 7 la 9 vor avea valoarea 0.
 • Cărțile de la 10 la As vor avea valoarea -1.

 

Astfel, dacă după mai multe runde, contorul este mult pozitiv, vei ști că sunt șanse mai mari ca următoarele cărți extrase să aibă valori mari. Trebuie să ții cont că în cazinourile fizice, această metodă este interzisă, dar o poți încerca la mesele online.

 

De asemenea, sunt de preferat jocurile de blackjack cu cât mai puține pachete de cărți. Ideal ar fi să găsești single deck blackjack, cu un singur pachet.

Mentalitatea de învingător

 

La fel ca la orice alt joc sau competiție din lumea aceasta, ai nevoie de o mentalitate de învingător. Aceasta implică disciplină, răbdare și capacitatea să treci peste pierderi. În mod inevitabil, vor fi și zile în care pierzi la blackjack.

 

Sesiunile mai rele nu trebuie să te descurajeze. În continuare, trebuie să iei decizii raționale, în funcție de mâinile pe care le ai. În niciun caz, nu trebuie să acționezi impulsiv.

Sfaturi direct de la profesioniști

 

Mai jos, îți oferim câteva sfaturi importante, venite direct de la profesioniști:

 

 • Simte-te bine și găsește mesele care îți plac cel mai mult. Atmosfera bună te ajută să-ți menții starea de spirit bună.
 • Joacă la cazinourile care oferă cote bune pentru mâna blackjack.
 • Găsește jocurile cu cele mai bune reguli, precum Soft 17 și Surrender.
 • Nu te frustra după câteva runde mai nereușite.
 • Nu bea în timp ce te joci.
 • Caută mesele cu mai puține pachete de cărți, pentru că așa îți va fi mai ușor să le contorizezi.
 • Controlează-ți bugetul și rămâi la strategia stabilită.
 • Încrede-te în abilitățile tale.

Concluzii

 

Blackjackul este un joc care necesită abilități și disciplină. Desigur, norocul își joacă și el mâna. Dar pe termen lung, poți avea succes la blackjack. Trebuie să urmezi sfaturile profesioniștilor, adică cei care au avut de câștigat, pe termen lung, în urma acestui joc de cărți.

 

 

Lasa un raspuns

Acasa
Fotbal
Categorii
Cautare
×